Düdüklüde Tavuk Kaç Dakikada Pişer?

Düdüklüde Tavuk Kaç Dakikada Pişer?

Düdüklüde tavuk pişirmek, normal tencere ile kıyaslandığında oldukça az bir zaman tutmaktadır. Tavuk zaten oldukça kolay bir şekilde haşlanabilen bir et türüdür ve düdüklü tencerede ise 15 dakika kadar kısa bir sürede pişirilebilmektedir.

Düdüklüde Tavuk Kaç Dakikada Pişer?

Tavuk ete diğer et türleri ile kıyaslandığında oldukça az bir sürede pişer fakat tavuk etinin de kendine göre bir pişme süresi vardır. Özellikle günümüzde tüketilen etlerin de eskisi kadar doğal olmadığını düşünürsek, bu etlerin pişirme sürelerine de ister istemez yansımaktadır. Yani bir tavuğu haşlamak normal şartlarda 50 dakika kadar bir süre olabiliyorken, tavukların biraz da doğal olmadığı şu günümüzde yaklaşık olarak yarım saatte haşlanmış olabiliyor. Tabii düdüklü tencere kullanıldığında bu süre 15 dakikaya düşebiliyor.

Düdüklü tencere zor pişen gıdalarda oldukça işimizi hafifleten ve bize uzun dakikalar kazandıran pratik bir tenceredir. Bu şekilde pişirilen her gıdanın pişme süresi neredeyse yarı yarıya düşmektedir.

Doğal Tavuk Nasıl Anlaşılır?

Doğal tavuğu aslında görüntü olarak anlamak oldukça zordur. Bu durum bozuk tavuk ile taze tavuk arasındaki farklar kadar belirgin farklar yoktur. Doğal tavuk eti için söyleyebileceğimiz tek şey, sürekli olarak aldığınız bir yer ise bunu kendinizin daha iyi anlayabileceğidir. Fakat gerçek doğal tavuk etinin, piyasaya sürülen birçok tavuk etinden farkı geç pişmesidir. Şişirme olmayan, doğal bir şekilde yetişen tavuğun eti çok kolay ve çabuk pişmez. Sizi ocak başında bir süre bekletir.

Normal tavuklar ise çok kısa bir sürede haşlanmaktadır. İki farklı tavuğu da haşladığınızda zaten aradaki haşlanma süresini bariz bir şekilde fark edebilirsiniz.

Tavuğun Taze Olup Olmadığını Nasıl Anlayabiliriz?

Tavuğun taze olup olmadığını anlamak için izleyebileceğiniz birkaç yol bulunmaktadır. Bu yollardan bahsedecek olursak;

1-)Son Kullanma Tarihi

Alacağınız ürün en nihayetinde bir ettir. Bu yüzden özellikle her zaman son kullanma tarihine bakarak almalısınız. Aynı şey, her ürün için geçerlidir.

2-)Rengine Dikkat Edin

Sağlıklı ve taze bir tavuk etinin rengi pembemsidir. Oldukça canlı parlak bir görüntüsü vardır. Bozulmuş olan tavuk eti ise daha solgun ve grimsi olabilmektedir.

3-)Koklayarak Anlayabilirsiniz

Tavuk etinin bozulduğunu anlayabileceğiniz en kolay yöntemlerden biri eti koklamaktadır. Taze olan et de kesinlikle keskin ya da sizi rahatsız eden bir koku bulunmamaktadır. Hatta taze et hiç kokmaz diyebiliriz. Fakat bozulmuş ya da bozulmaya başlamış etten aynı zamanda kötü kokularda yayılmaya başlayacaktır. Bu koku keskin olabileceği gibi, bozulma durumuna göre daha hafif bir şekilde kokabilmektedir.

Genelde marketlerden tavuk alıyorsanız, bu tavuklar streçlenmiş olarak satılmaktadır. Bu streçlerde yırtık ya da değişik bir sıvı ile karşılaşırsanız da kesinlikle tercih etmemelisiniz. Aynı şekilde satın alacağınız tavuğun bulunduğu dolabın soğuk olmasına da ayrıca dikkat etmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ