Kumaştan Etiket Yapışkanı Nasıl Çıkarılır?

Kumaştan Etiket Yapışkanı Nasıl Çıkarılır?

Çoğu zaman kumaşta bulunan etiketler kişinin rahatsız olmasına sebep olur ve çıkarılmaya çalışılır. Dikiş ile tutturulan etiketlerden kesilerek kurtulunabilir. Ancak yapışkanlı olan etiketlerde biraz sorun çıkabilir. Etiketin çıkarılması sonucunda etiketin yerinde yapışkan maddeden kaynaklı bir iz kalabilir.

Kumaştaki etiketin çıkarılması sonucu geride kalan yapışkanın çıkarılması için çeşitli yöntemler uygulanabilir. Genellikle kıyafetin sürekli yıkanmasına bağlı olarak zamanla yapışkan kendiliğinden kaybolmaktadır.

Ancak kıyafetin görünen kısımlarında meydana gelen bir durum söz konusu ise aşağıdaki yöntemlerden bir tanesini kullanarak hızla bu durumdan kurtulabilirsiniz.

1-)Ütü Kullanın

Ütünün sıcaklığından yararlanarak kumaştaki etiketin bıraktığı yapışkan maddeden kurtulabilirsiniz. Burada yapmanız gereken bir kumaş parçasını yapışkanlı kısmın üzerine koymak ve bunun üzerinden ütü yapmak. Ütünün sıcaklığı ile birlikte yapışkan üsteki kumaşa geçer. Bu işlemin birkaç kez yapılması ile yapışkan maddeden kolayca kurtulabilirsiniz.

2-)Sıcak Suda Bekletin

Kıyafet üzerindeki yapışkanlı kısmı sıcak su içerisinde bekleterek yapışkanın erimesini sağlayın ve eriyen yapışkanı eliniz ile çitleyerek bu bölgeden çıkarın.

İşlemin kolaylaşmasını sağlamak amacıyla doğal sabunlardan yararlanabilirsiniz. Sıcak su içerisine koyduğunuz doğal sabunu iyice köpürtün ve içerisine yapışkan maddeyi çıkarmak istediğiniz kıyafetinizi koyarak bir süre bekleyiniz.

Bu işlemlerin ardından kıyafetinizi yıkama koşullarına uygun olarak ister elde ister ise çamaşır makinesinde uygun koşullarda yıkayınız.

3-)Kimyasal Madde Kullanımı

Kimyasal çözücü maddeler ya da kir çıkarıcı maddeler ile teması sonucunda yapışkanlık özelliklerinde azalma gözlenmektedir. Bu işlem için bir iki kez yıkama işleminin uygulanması yeterli olacaktır.

Uzun süre boyunca su içerisinde yapışkanlı kısmın bekletilmesi ve ardından kimyasal maddeler ile muamele edilmesi ile yapışkanlı kısımlardan kurtulunabilinir.

NOT: Tüm bu işlemler ile uğraşmak istemiyorsanız, etiketi çıkartırken yapışkanın da onunla birlikte çıkmasını sağlayınız. Bu işlem için ütü ya da saç kurutma makinesinin sıcaklığından yararlanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ