Törpü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Törpü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Törpü alırken dikkat edilmesi gereken bir çok ayrıntı vardır. Tırnak ve bazen yanlışlıkla da olsa tırnak etine değebilmesinden dolayı yanlış törpü seçimi bilhassa sağlık açısından tehlikeli boyutlara uzanabilmektedir.

Törpü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Eğer tırnaklarınızın bakımını kendiniz yapıyorsanız, seçtiğiniz törpü oldukça önemli olabilmektedir. Seçeceğiniz törpünün bilinen bir marka olması ve ambalajlı olarak satılması oldukça önemlidir. Hijyen açısından, satılan açık törpüler aslında beraberinde hastalıkları da getirebilmektedir.
  • Törpü alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer ayrıntı da keskinliğidir. Törpü tırnak için kullanılan bir alet olduğundan dolayı, ete zarar verebilecek keskinlikte olmamasına da dikkat etmek gerekmektedir.
  • Metalden yapılmış törpüler tırnak sağlığına zarar gelebilmektedir. Bu yüzden tek kullanımlık ya da birkaç kullanıma müsaade veren kağıt olan törpüleri tercih etmeniz tırnak sağlığınız açısından da faydalı olacaktır.

Manikür Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tırnak bakımı hem hijyen hem de görüntü açısından oldukça önemli bir detaydır. Özellikle topluluk ya da birebir görüşmelerde çoğu zaman farkında olmasak dahi dikkat çeken bir ayrıntıdır. Tırnaklarınızın bakımsız olması sizin insanlar karşısında her zaman olumsuz bir imaj oluşturmanıza sebep olur. Peki tırnak bakımı nasıl yapılmalıdır ve bu bakımı yaparken nelere dikkat etmek gerekmektedir? Aşağıda yazmış olduğumuz adımları takip ederek sizde tırnak bakımınızı sağlıklı bir şekilde kendiniz yapabilirsiniz.

  • Tırnaklarınıza bakım yapmaya başlamadan önce ellerinizi yıkamalı, var ise ojelerinizi çıkarmanız gerekmektedir. Yani tırnaklarınız tamamen temiz gözükmelidir. Aynı zamanda bu evrede bir kap içerisine ılık su hazırlamalı ve eğer varsa tırnak bakım şampuanı ya da doğal sabun ile karıştırılmış su hazırlamanız gerekmektedir.
  • Tırnakların aşırı bir şekilde uzun ve bakımsız olması sizi rahatsız etmiyor olsa bile karşınızdaki insanları rahatsız edebilecek bir görüntüdür. Bu yüzden tırnaklarınız gereğinden fazla uzunsa ya da birbirlerinden farklı bir şekilde uzamışsa öncelikle bunu tırnak makası ile düzeltmeniz gerekmektedir. Bu evrede tırnaklarınızı etinize çok yakın olmayacak fakat olabildiğince düzgün bir şekilde kesmelisiniz. Eğer zaten tırnaklarınız kısa ama uzunlukları farklıysa, törpü yardımıyla tırnaklarınızın uzunluğunu ve şeklini düzeltebilirsiniz.
  • Törpüleme ya da tırnak kesim işlemi bittikten sonra 10 – 15 dakika olmak üzere ellerinizi bu kap içerisinde bekletmelisiniz. Böylece tırnaklarınız yumuşayacak ve daha kolay bir şekilde manikür yapabileceksiniz.
  • Yumuşamış olan tırnaklarınızı dilerseniz yine törpü ya da eti itmek için üretilen pensler yardımıyla tırnağın üzerindeki uzamış olan deriyi içeriye doğru itmeniz gerekmektedir. Bu esnada sert olmanıza kesinlikle gerek yok. Etiniz de yumuşadığı için oldukça basit bir işlem olmalıdır ve tırnak ya da tırnak etinize zarar vermemeye özen göstermelisiniz.
  • Tırnak etini içeriye ittikten sonra işleminiz bitti sayılır. Dilerseniz tırnak kerpeteni dediğimiz, tırnağın uzayan derisini kesmeye yarayan alet ile bu deriyi kesebilirsiniz. Fakat bu kerpeten oldukça sivri uçlu ve keskin olduğu için bir yerinize zarar vermemek adına oldukça dikkatli olmalısınız.
  • En son işlem olarak ise ellerinizi tekrar yıkayabilir ve bakımı tamamlanmış tırnaklarınıza ojenizi sürebilirsiniz.

NOT: Tırnak bakımında kullandığınız aletleri kesinlikle sizden başka birinin kullanmadığına emin olmanız gerekmektedir. Çünkü başkasının bu aletleri kullanması hijyen olarak, deri hastalıklarına sebep olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ