Vantilatör Nasıl Temizlenir?

Vantilatör Nasıl Temizlenir?

Sıcak yaz günlerinde serinletici özelliğinden dolayı vantilatörler ev ve iş yerlerinde uzun zamanlardır kullanılmaktadır. Klimadan daha ucuz olması nedeniyle de vantilatör birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Vantilatör pervanesinin hızlı bir şekilde dönmesi ile havayı hızlı bir şekilde geri gönderir ve bu şekilde havanın daha serinletici olmasını sağlar. Sürekli hava ile temas halinde olması havadaki tozun ve kirin vantilatörü kirletmesine sebep olmaktadır.

1-)Ayaklı Vantilatör

Ayaklı vantilatörler özellikle evlerde çok sık kullanılan bir vantilatör çeşididir. Bu vantilatörleri temizlemek için öncelikli olarak yapılması gereken vantilatörün fişini prizden çıkarmak. Temizleme işlemi esnasında elektrik çarpmasını önlemek için bu adım çok önemli.

Vantilatörün dönen kısımlarında oluşan tozları temizlemek için öncelikli olarak yapılması gereken vantilatör kafesini açmak. Vantilatör kafesini açtıktan sonra iç kısmını öncelikle ıslak bir bez ile iyice temizleyiniz. Bu işlem sonrasında vantilatörün parçalarını muhakkak kurulayın.

Vantilatör kafeslerini bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Eğer çok kirli ise yıkayabilirsiniz. Ancak kurumadan kesinlikle vantilatöre takmayınız.

2-)Tavan Vantilatörü

Tavan vantilatörü daha çok iş merkezlerinde kullanılan bir vantilatör çeşididir. Bu vantilatörde diğer vantilatörde olduğu gibi kafes kısmı bulunmaz.

Bu vantilatörün temizliğinde öncelikli olarak yapılması gereken vantilatörün elektrik bağlantısının kesilmesidir. Bu sayede herhangi bir kazadan korunmuş olunur.

Vantilatör yerinden çıkarılmadığı için temizleme işlemi takılı olduğu yerde yapılır. Bir bez yardımı ile vantilatör kanatları iyice temizlenir. Burada ıslak bez kesinlikle kullanmayınız. Ciddi çıkmayan lekelerde nemli bez kullanınız ancak ardından muhakkak iyice kurulayın.

NOT: Vantilatör temizliğinde vantilatörün kafa kısmında bulunan kapalı haznenin temizliği de önemlidir. Buranın aşırı tozlanması vantilatörün ömrünü kısaltacağı için ara sıra muhakkak temizlenmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ