Halı Yıkama Makinasında Hangi Deterjan Kullanılır?

Halı Yıkama Makinasında Hangi Deterjan Kullanılır?

Halılar özellikle açık renkli halılar çabuk kirlenir ve belirli aralıklarla yıkanması gerekmektedir. Bu yıkama esnasında kullanılan deterjanlar da oldukça önemlidir. Bazı deterjanlar leke çıkarma konusunda başarısız olduğu için hem kendinizi boşuna yormuş, hem de lekenin kalıcı olmasına sebep olabilirsiniz.

Halı Yıkama Makinasında Hangi Deterjan Kullanılır?

Halı yıkarken aslında halı yıkama deterjanları dışında günlük hayatta kullandığınız deterjanlardan yardım alabilirsiniz. Bu deterjanlar arasında bildiğiniz bulaşık deterjanı var, makine için kullanılan bulaşık deterjanlarını da tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda beyaz sabun da temizlenmesinde oldukça yardımcıdır.

Halı Nasıl Yıkanmalıdır?

  • Halılar küçük yerlerde genellikle elde yıkanır. Eğer sizin de halılarınızı yıkayabileceğiniz bir alanınız varsa, halı yıkamak yorucu olsa da keyifli olabilmektedir. Elde yıkanan halılar için genelde tercih edilen deterjan Arap sabunudur.
  • Eğer halınızı elde yıkamak istemiyorsanız ise, halı yıkamacıya vererek bu yorucu işlemi yapmayabilirsiniz.
  • Halıyı yıkamak yerine direkt olarak silmek isterseniz de yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi bulaşık deterjanı kullanarak halınızı düzenli olarak silebilirsiniz.

Halı Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Halınızı yıkarken her yerinin ıslandığından emin olmalı ve kullandığınız temizleyici ürünün iyice köpürdüğünden emin olmalısınız. Köpük, kumaşlarda direkt nüfuz ettiği için halılardaki lekelerin temizlenmesinde de oldukça etkilidir.
  • Halınızın kalitesine göre temizleyici ürünler kullanmalısınız. Aksi halde halınızın yapısının bozulmasına sebep olabilirsiniz.
  • Halınız renk veren bir ürün ise kendiniz yıkamaya başlamadan önce halı yıkamacıya verebilir ya da danışarak yıkayabilirsiniz.
  • Halınızı yıkarken hem kendinizin hem de halınızın zarar görmemesi için yüksek derece sıcaklıklar tercih etmemelisiniz.

Lekelenen Halıya İlk Müdahale Nasıl Olmalıdır?

Lekenmiş olan halıya ilk etapta doğru bir şekilde müdahale etmek oldukça önemlidir. Aksi takdirde lekenin daha derine nüfuz etmesine sebep olabilir ve lekeyi çıkarmakta zorlanabilirsiniz.

  • Lekede ilk müdahale, lekenin ne lekesi olduğuna bağlıdır. Yağlı bir şey dökülmüş ise öncesinde yağ dökülmüş olan bölgeye tuz ile müdahale etmelisiniz. Tuz hem zararsızdır, hem de yağın derine işlemesini engelleyecektir. Tuzu yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar beklettikten sonra elde bulaşıkları yıkamak için kullanılan bulaşık deterjanı ile müdahale edebilirsiniz. Direkt olarak temizlenmesini sağlayacaktır.
  • Leke yağ değil de farklı bir leke ise renkli olmayan yani beyaz sabun ile direkt olarak müdahale edebilirsiniz. Fakat unutmamak gerekir ki lekelere her zaman soğuk su ile müdahale etmek gerekmektedir. Sıcak su, lekenin daha derine işlemesine ve yayılmasına sebep olabileceğinden daha sonrasında çıkarmak için daha fazla uğraş vermek gerekebilmektedir.
  • Oje, ruj gibi lekelerde ise aseton kullanabilirsiniz. Fakat aseton fazla baskı ile uygulandığında zararlı olabileceği için kullanırken oldukça dikkatli olmak gerekmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ