Kuru Fasulye Nasıl Saklanır?

Kuru Fasulye Nasıl Saklanır?

Bakliyatlar mutfaklarda sevilerek tüketilen besin gruplarından biri olarak yer alır. Birçok çeşidi bulunan kuru baklagillerin en çok sevilen ve tüketilenlerinden biri ise kuru fasulyedir. Kuru fasulye gibi bakliyat grubu besinler yıllık olarak tüketilen besin gruplarından olduğu için saklanma koşullarına oldukça özen göstermek gerekir.

Soğuk kış günleri ve sıcak yaz günleri bakliyatlar için zarar görmeye uygun şartlar sağlar. Bu nedenle kuru baklagilleri özellikle çok soğuk ve çok sıcak günlerde doğru koşullarda saklamak gerekir. Kuru fasulye en çok tüketilen bakliyatların başında geldiği için kuru fasulyenin saklanmasına özen göstermek gerekir. Bunun için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise bez torba, cam kavanoz ve buzdolabı poşetleri gerekmektedir.

Kuru Fasulye Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Bez Torba

Kuru fasulyeyi saklamak için en doğru yöntem bez torba yöntemidir. Çünkü kuru fasulyenin bozulmasında en etkili neden hava koşullarıdır. Kuru fasulye güneşi ve nemi sevmeyen bir gıda olduğu için bu şartlara dikkat ederek saklamak gerekir. Bu yöntemi uygulayabilmek için öncelikle güneş görmeyen havadar ve serin bir ortam bumak gerekir. Bu ortamı sağladıktan sonra tüm kuru fasulyelerinizi pamuklu bir bezden yapılan torba içine koyun. Bu torbayı havadar ve karanlık olan serin ortama asarak tüm yıl boyunca saklayabilirsiniz. Kuru fasulye için en ideal sıcaklık +18 derecedir.

2-)Cam Kavanoz

Kuru fasulyeyi cam kavanozlarda saklamak iyi bir yöntem gibi gözükmese de oldukça sağlıklı bir yöntemdir. Ancak dikkatli olmak gerekir. Öncelikle kuru fasulyelerinizi kontrol ederek cam kavanozlara doldurun. Bu aşamada kuru fasulyelerin hepsinin sağlam olmasına dikkat etmeniz gerekir. Daha sonra cam kavanozlara doldurduğunuz kuru fasulyeleri karanlık ve serin bir ortama koyarak saklayabilirsiniz.

Ancak bu noktada belli aralıklar ile kuru fasulyeleri kontrol etmeniz gerekir. Çünkü fasulyeler nem ya da su ile temas ettiklerinde çabuk bozulurlar. Ancak su ile herhangi bir şekilde temas etmeyen kuru fasulyeler cam kavanoz içinde karanlık ve serin bir ortamda yıl boyunca rahatlıkla saklanabilir.

3-)Buzdolabı Poşetleri

Buzdolabı poşetlerini kullanarak kuru fasulyeleri muhafaza etmek de oldukça pratik bir yöntemdir. Bunu iki farklı şekilde uygulayabilirsiniz. Öncelikle çok sıcak bir yerde yaşıyorsanız kuru fasulyeleri buzdolabı poşetlerine porsiyonlar şeklinde bölerek yerleştirin.

Daha sonra bu poşetleri buzdolabına koyarak kullanacağınız zamana kadar muhafaza edebilirsiniz. Kuru fasulyeleri buzlukta saklamak istiyorsanız da öncelikle saklamak istediğiniz tüm fasulyeleri iyice haşlayın. Ardından porsiyonlar şeklinde buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzdolabına saklayabilirsiniz. Ancak buzlukta bekleyen kuru fasulyeler çözüldüğü zaman biraz sert olacağı için kısa bir süre çıkardıktan sonra da haşlamak gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ