Kuru Fasulye Pilav Yanına Ne Gider?

Kuru Fasulye Pilav Yanına Ne Gider?

Kuru fasulye ile pilav herkesin severek tükettiği ve neredeyse ayda bir kez her evde pişen şahane bir ikilidir. Aslında bu ikilinin yanına sadece soğan salatası bile yapsanız yeterli olabilirken, biz size aşağıda birkaç pratik fikir daha verdik, siz de deneyebilirsiniz.

Kuru Fasulye Pilav Yanına Ne Gider?

Kuru fasulye ile pilav kadar birbirlerine daha çok yakışan bir yemek yoktur sanıyoruz. Bu iki yemek defalarca kez yapılsa dahi bıkmadan yenilebilen ve oldukça doyurucu olduğundan, yanlarına alternatif olarak sizi çok şişirmeyecek, uyumlu, yanına hemen hazırlayıp servis edebileceğiniz birkaç alternatiften bahsetmek isteriz.

1-)Salata

Salata özellikle yemek aralarında hem farklı bir tat, hem de mideyi rahatlatmak için tüketilir. Kuru fasulyeye de pilava da salata ve türevleri çok yakıştığından dolayı bu ikilinin yanına salata yapmanız doğru bir karar olacaktır. Dilerseniz mevsim yeşilliklerinden, dilerseniz sadece pul biberli ve soğanlı salata hazırlayabilirsiniz. Fakat kuru fasulyenin yanına soğanın çok yakıştığını da dip not olarak belirtmiş olalım.

2-)Turşu

Turşuda genellikle sebze kullanıldığı için yine hemen hemen her yemekle birlikte tüketebileceğiniz bir yapıya dönüşmektedir. Aslında turşu içinde bir nevi salata diyebiliriz. Özellikle kuru fasulye yanında ekşi, acı gibi farklı bir lezzet isteyen bir yemek olduğu için gönül rahatlığa lahana, salatalık, biber, domates gibi sebzelerin turşularını soflarınıza ekleyebilirsiniz.

3-)Yoğurt

Yoğurt fikri biraz ilginç gelse de pilav ile uyumunu düşününce neden olmasın? Dediğinizi duyar gibiyiz. Çünkü inanın gayet güzel uyumlu bir öğün geçirmenizi sağlıyor. Bir kere yoğurt sindirime yardımcı olan bir gıda olduğundan, kuru fasulye yüzünden meydana gelebilecek şişkinliği direkt olarak engelliyor ve problemsiz doymanızı sağlıyor.

Kuru Fasulyenin Gazı Nasıl Alınır?

  • Kuru fasulye doğru bir şekilde pişirilmediğinde kişide ciddi mide ağrılarına sebep olabilecek bir yemektir. O yüzden her zaman bildiğiniz güvendiğiniz kişilerin yaptıklarını yemenizi öneririz.
  • Kuru fasulyeyi pişirmeden evvel her zaman ıslatmak gerekmektedir. Fakat bu ıslatma işlemi genellikle önemsenmeyen bir kısım olduğundan bilhassa dikkat etmenizi öneriyoruz. Fasulyeyi yıkadıktan sonra bir kabın içine koyup, üzerini geçecek kadar su ile doldurup en az bir gece kalacak şekilde bekletmelisiniz. Daha sonrasında ise suyunu süzüp bir süre haşlayın. Böylece pişme süresi de kısalmış olacaktır. Bu ıslatma işlemi fasulyenin kendini bırakması açısından oldukça önemlidir. Aksi taktirde gaz oluşumunu engellemek daha da zorlaşabilmektedir.
  • Gelelim en önemli kısma. Kuru fasulye kaynamaya başladıkça üzerinde beyaz köpükler meydana gelecektir. Bu köpükler gazdan kaynaklandığı için mümkünse tahta kaşık kullanarak bu köpükleri almanız gerekmektedir. Bu işlemi birkaç kez tekrar edebilirsiniz. Yani haşlanma süresince ne kadar köpürme meydana gelirse hepsini alıp atmanız gerekiyor. En son haşlandıktan sonra fasulyenizi yapma işlemine geçebilirsiniz. Bu adımları doğru bir şekilde uygulamanız durumunda kuru fasulyenin hiçbir şekilde gaz yapmayacağından emin olabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ