Çöp Kovası Nasıl Temizlenir?

Çöp Kovası Nasıl Temizlenir?

Çöp kovaları oldukça farklı malzemelerden yapılabilecek ve her ortamda bulunan en sık kullanılan eşyalardan biridir. Yapıldığı malzeme açısından her ne kadar çeşitlilik gösteren bir eşya olsa da en çok tercih dilen çöp kovası plastik malzemelerden üretilmiştir. Özellikle de plastik çöp kovaları diğer çöp kavası çeşitlerine oranla daha çok koku tutma özelliği gösterir. Bu durumda da çöp kovalarının daha sık temizlenmesi gerekir.

Ancak farklı malzemelerden yapıldığı için çöp kovalarına zarar vermemek adına doğru yöntemler kullanarak temizlik yapmak oldukça önemlidir. Bu şekilde çöp kovalarınızın kullanım ömrünü de uzatmış olursunuz. Çöp kovalarınızı temizlemek için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise beyaz sirke, çamaşır suyu, sünger ve eldiven gerekmektedir.

Çöp Kovası Temizleme Yöntemleri

1-)Beyaz Sirke ve Su ile Temizleme

Beyaz sirke çöp kovalarının temizlenmesinde ve kokusunun giderilmesinde oldukça etkili malzemelerden biridir. Bunun yanı sıra mikrop oluşumuna oldukça elverişli bir ortam olmasından kaynaklı olarak sirke ile temizliği de oldukça önemlidir. Çöp kovalarınızı günlük olarak boşaltıp ardından yıkamanız en sağlıklı yöntemdir. Bu şekilde mikrop oluşumunu da önlemiş olursunuz. Günlük temizlik için beyaz sirke kullanımı oldukça önemlidir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle 1 bardak beyaz sirkeye 2 bardak su oranında bir karışım hazırlayın. Bu karışımı çöp kovanızın büyüklüğüne göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Daha sonra bir sünger yardımı ile bu karışım ile çöp kovanızı iyice silerek temizleyin. Ardından bol su ile durulayın.

2-)Çamaşır Suyu ile Temizleme

Çamaşır suyu yoğun kimyasal içeren bir madde olduğu için çok sık kullanmamak gerekir. Ancak içerdiği kimyasallar nedeni ile de oldukça etkili bir üründür. Çöp kovaları mikrop oluşumu açısından oldukça elverişli oldukları için haftada bir kez çamaşır suyu ile dezenfekte edilmeleri gerekir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle ellerinize bir çift eldiven giyin.

Ardından çöp kovanızın içine bir miktar çamaşır suyu sıkın. Az bir miktar su ile biraz sulandırdıktan sonra bir sünger yardımı ile iyice ovalayarak çöp kovanızın tüm yüzeyleriniz temizleyin. Ardından bol su ile durulayıp çamaşır suyundan tamamen arındığından emin olun ve kurumaya bırakın.

NOT: Çöplerinizi atarken özellikle balık, sakatat gibi koku özelliği yoğun olan besinlerin atıklarını ayrı bir poşetin içine koyarak poşetlerin ağzını sıkıca bağladığınıza emin olun ve bu şekilde çöp kovalarına koyun. Aksi takdirde çöplerde yoğun koku oluşumunun yanı sıra sineklerin gelmesine de neden olmuş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ