Kurumuş Mandalina Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş Mandalina Lekesi Nasıl Çıkar?

Meyve insan sağlığı için mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Meyveler çeşitlilik açısından da oldukça zengin oldukları için düzenli olarak tüketmek gerekir. İçlerinde bulundurdukları vitamin ve minerallerin farklılığından dolayı tüm meyveleri mevsiminde yeterli miktarda tüketmek gerekmektedir. Bu şekilde vücut sağlığınızı ciddi oranda korumanız mümkündür.

Her mevsimde farklı meyveler olgunlaşma süreçlerini tamamladığı için her mevsimin vazgeçilmez meyveleri bulunmaktadır. Soğuk kış aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında ise ilk sıralarda yer alan meyvelerden bir tanesi de mandalina meyvesidir. Mandalina özellikle C vitamini açısından oldukça zengin olan bir meyvedir. Bu nedenle düzenli olarak tüketimi çok önemlidir.

Bunun yanı sıra mandalina kendi içerisinde de farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Bu çeşitlilik lezzet açısından da farklılıklar sunmaktadır. Severek tüketilen kış meyvelerinden biri olan mandalina sulu bir meyve olduğu için dökülme ya da ısırırken sıçrama ihtimali bulunan bir meyvedir. Farklı nedenler sonucu oluşan mandalina lekelerini fark etmemeniz durumunda kuruyarak zorlayıcı lekeler haline gelebilmektedir. Ancak bu durumlarda uygulanabilecek olan farklı yöntemler bulunmaktadır.

Kurumuş Mandalina Lekesi Nasıl Temizlenir?

1-)Karbonat ve Soğuk Su ile Temizleme

Karbonat ve soğuk su kurumuş mandalina lekelerini çıkarmak için oldukça etkili olan yöntemlerden bir tanesidir. Bu yöntemi uygulayabilmek için ise öncelikli olarak bir kase hazırlayın ve içine 3 çay kaşığı kadar karbonat ekleyin. Daha sonra ise hazırlamış olduğunuz kasenin içerisine 1 kahve fincanı kadar soğuk su ekleyin. Bu işlemlerin ardından karbonat suyun içerisinde tamamen çözülene kadar iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Homojen karışımı elde ettikten sonra bu karışımı kurumuş mandalina lekesi olan bölgeye sürerek bir süre bekleyin. Lekenin kuruluğuna göre bir süre bekledikten sonra da normal şekilde yıkama yaparak tamamen temizlik sağlayabilirsiniz.

2-)Çamaşır Suyu ile Temizleme

Çamaşır suyu ile kurumuş mandalina lekesini temizlemek oldukça kolay ve etkili bir işlemdir. Bunun için mandalina lekesi olmuş ve kurumuş olan kıyafet ya da kıyafetlerinizin sığabileceği büyüklükte bir kap ya da kova hazırlayarak içine kıyafetlerinizin ve lekelerin büyüklüğü ile orantılı olacak şekilde bir miktar çamaşır suyu ekleyin. Eğer kurumuş mandalina lekesi olan kıyafetleriniz renkli ise çamaşır suyu olarak renkli çamaşırlara uygun bir çamaşır suyu tercih etmeniz gerekir. Bu noktaya dikkat ederek çamaşır suyu eklemesini yaptıktan sonra ise çamaşırlarınızın üzerine en az 1 litre olacak şekilde su ekleyin.

Eğer çamaşırlarınız suyun içinde kalmıyorsa çamaşır suyunu da arttırarak doğru orantılı bir şekilde su miktarını da arttırarak çamaşırlarınızın tümünün su içerisinde kalmasını sağlayın. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz karışımın içinde çamaşırlarınızı en az 1 saat bekletin. Duruma göre 2 saat ya da daha fazla süre de bekletebilirsiniz. Bekleme süresini tamamladığınızda kıyafetlerinizi yıkama talimatlarına uygun şekilde yıkayıp kurutarak lekeden tamamen arındırabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ