Kuyruk Sokumunda Delik

Kuyruk Sokumunda Delik

Kuyruk sokumunda delik birkaç çeşit olabilmektedir. Bu delikler doğuştan olabileceği gibi sonradan da oluşmuş olabilmektedir. Kuyruk sokumunda delik hastalık kaynaklı oluşabileceği gibi doğal bir gamze de olabilir. Diğer belirtiler ve laboratuvar bulguları ile birlikte incelenmelidir.
Kuyruk sokumundaki delikler ;

  • Gamze şeklindeki çukurlar
  • Kıl giriş deliği
  • Kıl çıkış deliği olarak sınıflandırılır.

Gamze şeklindeki çukurlar doğuştan meydana gelirler. Genellikle zararsızdırlar. Ancak bazı durumlarda huni şeklindeki bu çukurlara kıl girerek kıl dönmesine sebep olabilirler. Böyle durumlarda mutlaka cerrahi operasyonla alınmalıdırlar. Kıl giriş deliği bir tane olabileceği gibi birden fazlada olabilmektedir. Kıl giriş deliği çok küçüktür ve kıllar görülür. Kuyruk sokumunda delik kıl giriş deliği ise kıl dönmesi göstergesidir. Mutlaka ameliyat gerekir. Kıl çıkış deliği akıntının olduğu iltihabın aktığı deliktir. Bazen kapanabilir. Genellikle açık etrafı kızarık ve akıntı vardır.

Kuyruk Sokumunda Delik Neden Olur ?

Kuyruk sokumunda delik oluşumu kıl dönmesinin bir belirtisi olabilir. Özellikle etrafı kızarık, dokunduğunda ağrı ve akıntı oluşan delikler kıl dönmesi göstergesidir. Kıl dönmesi genellikle erkeklerde daha fazla görülmesine karşı kadınlarda da sıklıkla rastlanır hale gelmiştir. Kıl dönmesi rahatsızlığının temelinde yanlış oturma, tüylerin yanlış alınımı ve çevresel faktörler yer almaktadır. Kıl dönmesi tedavisinde oluşan delikteki kılın çekilerek acının ve iltihabın azaltılması kısa süreli bir çözüm oluşturabilmektedir. Ancak kesin çözüm için ameliyat şarttır. Hatta birçok ameliyat yönteminin yapılmasına rağmen günümüzde kıl dönmesinde en etkili olan yöntem mikro sinüsektomidir. Sizde kızarık, akıntılı, dokunduğunda acı veren kuyruk sokumunda oluşmuş delikler için mutlaka doktorunuza başvurarak uzman görüşü alınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ