Kuyruk Yağı Nasıl Eritilir?

Kuyruk Yağı Nasıl Eritilir?

Kuyruk yağının nasıl eritileceği konusunu oldukça sabır gerektirmektedir ve sağlıklı bir yağ elde edilmek isteniyorsa, dikkat edilmesi lazımdır.

Kuyruk Yağı Nasıl Eritilir?

  • Öncelikle kasaptan almış olduğunuz kuyruğu evinizde tekrar temizlemeniz gerekebilir. Bu yüzden öncelikli olarak yapılması gereken kuyruğu bir kap içerisine koyarak ılık su içerisinde 15 dakika bekletmelisiniz. Bu esnada kuyruğun üzerindeki tüyleri de ovalayarak çıkarabilirsiniz.
  • Daha sonrasında kuyruğu doğrayıp bir tencere içine yerleştirin. Burada dilerseniz domates de ekleyebilirsiniz. Domates tadını güzelleştirdiği düşüncesiyle kuyruk yağı yapımında kullanılmaktadır. Daha sonrasında ise çok hararetli olmayacak şekilde tencerenin altını yakın ve karıştırarak pişirmeye başlayın. Bu pişme esnasında yağ yavaş yavaş çıkmaya başlayacaktır.
  • Aynı şekilde kuyruk da yağa dönüşmeye başlayacaktır. Tamamen yağ olarak kaldığında ocağı kapatın ve sıvı olarak oluşan kuyruk yağını bir kavanoz ya da cam şişeye doldurun.

Kuyruk Yağı Nasıl Saklanır?

Kuyruk yağı çok hassas bir yağdır ve bozulmaya meyillidir. Bu yüzden her zaman buzdolabınızın dondurucu kısmında muhafaza etmelisiniz ve kullanacağınız zaman ise kendi kendine çözülmesini beklemeniz gerekmektedir. Herhangi bir müdahalenizde tadında değişiklikler meydana gelebilmektedir.

Kuyruk yağı saklarken her zaman kullanacağınız şekilde bölerek saklamanızı öneririz. Böylece kuyruk yağını daha uzun vadede ve daha sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Yine muhafaza ederken mümkün olduğunca hava almasını engellemeniz gerekmektedir. Dondurucuda saklanan her gıda gibi kuyruk yağı da hava ile temas etmesi sonucunda bozulmaya başlayacaktır. Bu muhafaza işleminde buzdolabı poşetinden yardım alabileceğiniz gibi içerisinde bulunan havayı çıkartmış ve hava almayacak şekilde ağzı kapalı bir şekilde dondurucunuzda saklayabilirsiniz.

Kuyruk Yağının Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Kuyruk yağının bozulduğunu donmuş vaziyette iken anlamak biraz zordur. Bu yüzden çözülmesini bekledikten sonra gözlemlemeniz daha doğru olacaktır. Burada herkesin kolaylıkla anlayabileceği koku yöntemini kullanarak yağın bozulup bozulmadığını anlayabilirsiniz. Eğer kuyruk yağı çözüldükten sonra kötü bir koku ile karşılaştıysanız, kesinlikle tüketmemeniz gerektiğini hatırlatalım.

Kuyruk Yağının Faydaları Nelerdir?

Kuyruk yağı günümüzde tüketilen hazır yağlardan oldukça faydalı bir yağdır. Birçok uzman hekimin kuyruk yağının zararlı olduğunu söylemesinin aslında en büyük nedenlerinden biri, sürekli tüketilmesi durumunda yaşanan problemlerden dolayıdır. Her şeyde olduğu gibi kuyruk yağını da aşırıya kaçmadan tüketmek en doğrusudur. Faydalarına gelecek olursak;

  • Genç ve çocuk yaşta tüketilmesi, kemik ve kas gelişimine büyük oranda yardım etmektedir.
  • Balıkta bulunan omega kuyruk yağında da bulunmaktadır. Yani bu yağ cilt ve saç sağlığı için de oldukça faydalıdır.
  • Kalp rahatsızlığı olan kişilerin de tüketmesi kalp sağlığı açısından yine oldukça faydalıdır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ