Saç Düzleştirici Makinesi Nasıl Temizlenir?

Saç Düzleştirici Makinesi Nasıl Temizlenir?

Tüm kadınlar için saç bakımı, şekli ve makyaj konuları oldukça önemli konulardır. Her kadın gerek saçına gerek makyajına büyük özen gösterir. Özellikle genç kızların sıklıkla kullandığı saç malzemeleri vardır. Bunlar fön makinesi, saç düzleştiricisi, saç maşası gibi ürünlerdir. Bu kadar sık kullanılan bu ürünler ister istemez zaman içerisinde kirleniyor.

Genellikle banyolar da muhafaza edildiği için özellikle su lekesi oluşumu en sık gözlenen durumdur. Ancak elektronik ürünler olduğu için temizlenme aşamasında kullanırken olduğundan daha çok dikkat etmek gerekir. Çünkü yanlış bir işlem yapılması sonucu kötü durumlara sebebiyet verebilir. Saç düzleştirici makineleri temizlemek oldukça kolay bir işlemdir. Sadece biraz zaman ayırıp basit birkaç işlemi yapmak gerekir. Bu işlemleri uygulayabilmek için gerekli olan malzemeler ise yumuşak bir bez, su ve alkoldür.

1-)Nemli Bez ve Su ile Temizleme

Eğer saç düzleştiricisini sık sık kullanıyorsanız belli aralıklar ile düzenli olarak temizlemeniz gerekmektedir. Bunun için yapılması gereken işlem ise oldukça basittir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle saç düzleştiricisinin priz ile bağlantısı olmadığından emin olun.

Ardından tam olarak soğumuş olmasına dikkat etmelisiniz. Isıdan etkilenmeyecek bir ortamda tamamen soğuduktan sonra yumuşak bir bezi ya da yumuşak bir havluyu az miktarda su ile ıslatıp iyice sıkın. Bu şekilde kullandığınız bezin ya da havlunun nemli kalmış olmasını sağlayacaksınız. Nemli bez ile düzleştiricinizi iyice silin. Ardından kurumaya bırakın. Bunun yerine kuru bir bez ile siz de kurulayabilirsiniz. Tamamen kuruduğundan emin olmadan asla prize takmayın ve kullanmayın.

2-)Alkol ile Temizleme

Bazı lekeler nemli bez ile geçemeyebilir. Su genellikle saç düzleştiricileri temizlemek için yeterli bir malzeme olsa da yetersiz kaldığı durumlar olabilir. Bu durumlarda alkol kullanmak kesin çözüm verir. Ancak düzleştiriciler ısı odaklı eşyalar olduğu için alkol ile temizlerken çok daha fazla dikkatli olmak gerekir. Aksi halde kötü sonuçlar doğurur.

Alkol ile temizlemeye başlamadan önce düzleştiricinin kesinlikle soğuk olduğundan emin olun. Ardından bir kulak pamuğuna ya da normal bir pamuk parçasına az miktarda alkol dökün. Bu pamuk yardımı ile geçmeyen lekeleri silin. Anında geçtiğini göreceksiniz. Ancak bu şekilde temizledikten sonra alkolün tamamen uçtuğundan emin olmadan kesinlikle saç düzleştiricinizi kullanmayın.

NOT: Saç düzleştiricileri elektronik alet olmalarından dolayı yıkanarak temizlenmezler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ