Lavabo Kokusu Nasıl Giderilir?

Lavabo Kokusu Nasıl Giderilir?

Lavabolar yeterince sık temizlenmemiş ise ya da giderinde herhangi bir problem var ise sık sık koku yapar. Bu koku çoğu zaman rahatsız edici boyutlarda olur ve etrafa yayılır.

Lavabo kokusunu gidermek için öncelikli olarak sorunun ne olduğunu tespit etmek gerekir. Lavabo kokusuna sebep giderle alakalı bir sıkıntı ise öncelikli olarak bunun düzeltilmesi gerekir. Bu işlem için işini bilen bir su tesisatçısı çağrılmalıdır.

Lavabonun koku yapmasının sebebi tesisat ile alakalı değil ise lavabonuzda oluşan kokuları gidermek için aşağıdaki adımları takip ediniz.

1-)Düzenli Olarak Çamaşır Suyu Kullanın

Lavaboların düzenli olarak temizlenmesi koku oluşumunu önlemektedir. Düzenli temizliklerde kesinlikle çamaşır suyu ya da benzeri bir dezenfektan madde kullanılmalıdır.

Bu dezenfektanlar sayesinde lavaboda üreyen mikroorganizmalar öldürülür ve onlardan kaynaklı oluşan kokuda giderilir.

2-)Sirke Kullanın

Sirke lavabolarda oluşan kokuların giderilmesini sağlayan bir maddedir. Aynı zamanda parlatıcı ve dezenfektan özelliklerinden dolayı lavabonun parlamasını ve mikroplardan arınmasını sağlamaktadır.

Yarım su bardağı sirkeyi lavabonun etrafına ve giderini güzel bir şekilde dökünüz ve ardından bir süre bekleyin. Bu işlemin ardından lavaboyu ılık su ile yıkayınız.

3-)Naftalin Kullanın

Naftalin özellikle banyo ve tuvalet lavabolarında kullanılan bir kimyasaldır. Hava sıcaklığında direk süblimleşir ve etrafa kendine has bir koku yayar. Bu koku sayesinde lavaboda oluşabilecek kötü kokular duyulmaz.

4-)Limon ve Karbonat Kullanın

Bir limonu ortadan ikiye bölünüz ve üzerine bol miktarda karbonat dökünüz. Bu limon ile lavabonun her yerini güzel bir şekilde ovun, bir süre bekleyiniz ardından ılık su ile lavaboyu durulayın.

Bu işlemi ne kadar sık uygularsanız lavabonuzda koku oluşumunu o kadar çok önlemiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ