Limon Tuzu ile Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?

Limon Tuzu ile Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?

Mutfaklarda eşyaların çok olması nedeni ile mutfak işleri en çok zaman alan ev işlerinin başında gelir. Durum böyle olunca da mutfakta zaman kazandıracak çeşitli aletler ya da gereçler kullanmak kaçınılmaz bir hal almaktadır. Mutfak işlerini kolaylaştıran ve en çok zaman kazandıran eşyalardan biri ise bulaşık makinesidir. Bulaşık makineleri her ne kadar temizlik için kullanılan bir eşya olsa da bulaşık makinelerinin de temizlenmesi gerekir. Bulaşık makinelerinin düzenli olarak belirli aralıklar ile temizlenmesi ise makinenin kullanım süresini uzatmasının yanı sıra daha etkili çalışmasını da sağlar.

Bulaşık makinesini temizlemenin en etkili ve kolay yollarından biri ise limon tuzu kullanmaktır. Herhangi bir kimyasal madde içermediği için sağlık açısından da herhangi bir sorun teşkil etmez. Limon tuzu kullanarak bulaşık makinesi temizlemek için iki farklı yöntem bulunur. Biri serpme yöntemi diğeri ise deterjan gözü yöntemidir.

1-)Serpme Yöntemi

Serpme yöntemini kullanarak limon tuzu ile bulaşık makinesi temizliği yapmak için öncelikle makinenizi içi dolu iken mi yoksa boşken mi bu yöntemi kullanmak istediğinize karar vermektir. Bu kararı verdikten sonra bulaşık makinenizin içine 1 avuç kadar limon tuzu serpin. Olabildiğince eşit şekilde serpmeye özen gösterin. Daha sonra yüksek sıcaklıkta makinenizi çalıştırın. Böylece makinenizin tüm mekanizması temizlenmiş olacaktır. Makine doluyken bu işlemi uygulamanız bulaşıklarınızın da daha parlak olmasına katkı sağlar.

2-)Deterjan Gözüne Koyma Yöntemi

Limon tuzu ile bulaşık makinenizi temizlemenin en kolay yollarından biri deterjan gözüne koyma yöntemidir. Bu yöntemi uygulamak için bulaşık makinenizin boş olması gerekir. Eğer içi dolu ise ve kirli bulaşıklar varsa öncelikle bu bulaşıkları yıkayarak makineyi boşaltın.

Temiz bulaşıklar bulunuyorsa eşyalarınızı yerlerine yerleştirdikten sonra bu yöntemi uygulamaya başlayabilirsiniz. Bunun için bulaşık makinenizin deterjan gözüne alabildiği miktarda limon tuzu koyun. Daha sonra deterjan gözü kapağının kapandığından emin olun. Ardından bulaşık makinenizi yüksek sıcaklıkta çalıştırın. Sıcaklık ayarı olmayan bir bulaşık makinesine sahipseniz uzun süreli bir program seçerek bulaşık makinenizi çalıştırın. Makinenin yıkama süresi dolduğunda makinenizin tertemiz olduğunu göreceksiniz.

NOT: Limon tuzu kullanarak bulaşık temizliği yapmak bulaşık makinenizin sadece görünen yüzünü temizlemez. Görünen yüzü ile birlikte iç aksamlarının da temizlenmesini sağlar. Bu nedenle 15 günde 1 bu işlemi uygulamak bulaşık makinenizin ömrünü uzatmakla birlikte verimliliğini arttırır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ