Mango Nasıl Yenir?

Mango Nasıl Yenir?

Mango meyvesi tüketmeyi çok seven birisiyseniz, mango nasıl yenir öğrenmelisiniz. Mango ülkemizde ve dünyanın birçok farklı bölgesinde yetişebilen bir meyve türüdür. Tropikal meyve türleri arasında yer alan mango ülkemizde sevilerek tüketilen ürünlerden birisidir. Mangoyu satın almak isteyen kişilerin bunun için birçok alternatifi bulunmaktadır. Mahallelerde bulunan manavlarda, süper market zincirlerinde bu meyveden sürekli olarak bulunmaktadır. Dilediğiniz miktarda satın alarak kullanım yapabilirsiniz.

Mango meyvesini tek başına tüketebilirsiniz ya da meyve salatası hazırlamak için kullanabilirsiniz. İki türlü kullanım için de mango çok lezzetli bir meyve olarak tüketilmektedir. Çok sevilen bir tatlı çeşiti olan waffle içinde de meyve olarak mango kullanılmaktadır.

Mango Nasıl Bir Meyvedir?

Mango, sarı, turuncu renkli tropikal bir meyve çeşitidir. Mango dış görünüş olarak çok sevilen diğer meyve türü olan şeftaliye benzemektedir. Mangonun dış görünümü tüysüz bir şeftaliyi andırmaktadır. Bu yönüyle nektara da benzemektedir. Mango meyvesi çok sıcak iklimlerde yetişmekte olan bir meyve türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Mangonun yetişmesi için en az 30 derece sıcaklık olması gerekmektedir. Bu derecenin altında yer alan bölgelerde bu meyve yetişmemektedir. Çekirdekli bir meyve türü olan mango tüketimi çok sağlıklıdır ve çoğu doktor tarafından sık sık mango tüketimi yapılması önerilmektedir. Oldukça hoş bir kokuya sahip olan mango içinde bol miktarda C, A ve B vitaminleri yer almaktadır.

Mangonun yetiştiği bölgeler arasında Güney Afrika, Orta Amerika yer almaktadır.

Mango Nasıl Tüketilir?

  • Mango meyvesini tüketebilmek için öncelikle su dolu bir kabın içinde iyice temizlemeniz gerekmektedir.
  • Mango meyvesinin tüketim şekillerinden birisi olarak püre yapmak olacaktır. Bunun için mangoyu bıçak yardımı ile iyice ezerek püre haline getirebilir ve bu şekilde tüketim yapabilirsiniz. Üzerine biraz da pudra şekeri ekleyerek lezzetli bir biçimde tüketebilirsiniz.
  • Mangoyu dilimleyerek de tüketebilirsiniz. Bunun için çekirdeğini çıkarabilir, kabuğunu soyabilirsiniz.
  • Mango meyvesinin suyunu da kullanabilirsiniz. Mango suyu ile reçeller hazırlayabilir, özel meyve suyu karışımları elde edebilirsiniz.

Mangonun Faydaları Nelerdir?

  • Mango içerisinde bol miktarda A vitamini, potasyum ve Beta Karoten yer almaktadır. Klasik bir mango meyvesi yaklaşık olarak 130 kalori değerindedir.
  • Mango kolesterolün düşürülmesinde ve nabzın düzenli bir biçimde atmasında etkilidir.
  • Mango insan vücudunu kansere karşı koruyan özel bir yapıya sahiptir.
  • Mango meyvesi göz sağlığında olumlu yönde etkilidir.
  • Mango ile cilt hastalıklarını ve kusurlarını iyileştirebilirsiniz.
  • Mango meyvesi bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye de sahip bir meyve türüdür.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ