Arabaya Dökülen Bira Kokusu Nasıl Çıkarılır?

Arabaya Dökülen Bira Kokusu Nasıl Çıkarılır?

Arabada alkol kullanıldığında veya taşırken yaşanabilecek en rahatsız edici problem yaratan durum sanıyoruz dökülmesi. Özellikle yoğun kokusundan dolayı biranın aracın içine, koltuklara dökülmesi bir süre bu kokuyla yaşamamıza neden oluyor. Oluyor mu? Bizce olmuyor. 😊

Arabaya Dökülen Bira Kokusu Nasıl Çıkarılır?

Bira kokusu kimine göre ağır kimine göre hoş bir kokudur. Ama bu koku başka kokular ile karıştığında hoş bulan biri için bile rahatsız edici olabilmektedir. Bu yüzden siz çok rahatsız olmadan bu konu hakkında yapabileceklerinizden bahsetmek istedik.

  • Bira araba koltuğuna döküldüyse, ilk önce arabayı durdurup havalandırmalısınız ve bu esnada koltuğun üzerini varsa bez, yoksa da kağıt havlu veya peçete yardımıyla koltuktaki biranın emilmesini sağlamalısınız. Eğer direkt olarak yere döküldüyse ise yine elinizin altında varsa gazete veya bez ya da kağıt havlu, yere sererek fazla biranın emilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Her iki durumda da arabanın en az 1 saat kadar havalandırılması önemlidir. Yine arabayı havalandırırken hafif bir oda parfümü veya araba kokusuyla bira kokusunu bastırabilirsiniz.
  • Arabadaki yoğun bira kokusunu almak için yapabileceğiniz bir diğer yöntem ise, Türk kahvesidir. Türk kahvesinin kendi kokusu baskın olduğundan, diğer kokuları daha kolay bastırabilmektedir. Genellikle evimizde kullandığımız bu uygulamayı arabanızda da rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken 1 veya 2 karton bardağının içine bir miktar Türk kahvesi koymalı ve bunu arabanın belirli noktalarına dökülmeyecek şekilde yerleştirin. Bu esnada iki koku birbirine karışabileceğinden, camların da yine açık olması bira kokusunun daha çabuk dağılabilmesini sağlayacaktır.
  • Arabanızı park ettiğiniz yer kendi araziniz içindeyse gece boyunca en azından iki pencereyi belli olmayacak kadar ufak aralık bırakırsanız ise hava sirkülasyonu olacağından, ertesi güne kokudan eser kalmayacaktır.

Bira Lekesi Nasıl Çıkar?

Bira lekesi aslında kolaylıkla çıkarabileceğimiz lekeler arasındadır. Çoğu kumaştan tek yıkamada anında çıkmaktadır. Renginden dolayı özellikle beyaz renk bir kumaşın üzerine döküldüğünde, sarı bir leke olarak ilk başta çıkaramayabilirsiniz fakat makinede yıkadığınızda bu kumaştan da çıkacaktır.

Bira döküldüğünde ilk yapmamız gereken, deterjanla ıslatılmış temiz bir bez yardımıyla lekeyi çok bulaştırmamaya çalışarak silmek olmalıdır. Bu kumaş üzerinde biranın döküldüğü bölgeyi direkt olarak ıslak gösterecek olsa da, en azından kuruduğunda bira lekesi de çıkmış olacaktır.

Alkol Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Alkolü çoğu zaman keyfi alırız ve aslında bu keyif bizi birçok zor duruma sokabilir. Öncelikle alkolü mümkün olduğunca hareket halinde olmadan almanızı öneriyoruz. Özellikle araç içindeyken kullanmanız, sadece kendinizi değil çevrenizdeki diğer sürücüleri ve yayaları da tehlikeye sokmaktadır ve ölümcül bir kazaya neden olabilmektedir. Aynı zamanda yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi araba içi kazalara neden olabileceğini de belirtelim tekrar. 😊

Alkol alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer ayrıntı ise içebileceğiniz miktarı geçmemektir. Bu hem ertesi gün sizin zor bir gün geçirmenize neden olur, hem de aksi bir durumda ile karşılaştığınızda, o an sağlıklı düşünemediğiniz için daha güç bir duruma düşersiniz. Alkol insanların duygu değişimine de etki etmektedir. Çok keyifle içmeye başladığınızda bu keyif birden öfkeye dönüşebilir, bu yüzden eğer alkolü kaldıramayan bir bünyeye sahipseniz, kesinlikle yalnız ve evinizin dışında içmemelisiniz. Unutmayın ki biz insanlar bir arada yaşadığımız ve ortak alanlar kullandığımız için birimizin davranışı bir başkasını aniden ilgilendirebiliyor. Bu yüzden öncelikle kendinize saygılı, sonra ise çevreye ve diğer insanlara saygılı davranmalı ve sizi rahatsız edecek, hata yapmanıza neden olacak düzeyde alkol alımından kaçınmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ