Mantar Sapları Yemeğe Konur mu?

Mantar Sapları Yemeğe Konur mu?

Mantar insanların beden sağlığı için oldukça önemli besinlerden birisi olarak mutfaklarda yer almaktadır. İçerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller nedeni ile belli aralıklar ile düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Mantarlar çeşitlilik açısından da oldukça zengin olması yönü ile tüketimi çok daha rahat olmaktadır. Her ne kadar çok fazla türde mantar bulunsa da tüm mantar türlerine ulaşmak mümkün değildir. Birçok mantar türü de zehirli olmasından dolayı tüketilememektedir. Ancak tüketilebilir mantar türleri de zaman zaman birçok kişi için ekonomik nedenlerden dolayı ulaşılması zor olabilmektedir. Bu nedenlerden dolayı mutfaklarda en çok tercih edilen mantar türü kültür mantarıdır.

Özellikle çocuklar tarafından mantar fırında pişirilmesi durumunda çok sevilmektedir. Ancak mantar kullanılarak elde edilebilecek farklı yemekler de bulunmaktadır. Bu yemekler arasında ise en çok sevilen ve tercih edilen mantar sote yemeğidir. Halka arasında mantarların sadece şapka kısmını kullanmak gerektiği gibi bir bilgi yaygın olarak bilinmektedir. Ancak mantarların gerek şapka kısımları gerekse de sap kısımları tüketilebilmektedir. Fırında mantar yapmak için şapka kısımları daha uygun olmasından dolayı bu bilgi ortaya atılmıştır. Ancak mantar sote yaparken ya da farklı yemeklerin içerisine mantar eklenmek istendiğinde mantarların sap kısımları rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Mantar Sapları Hangi Yemeklerde Kullanılabilir?

1-)Çorbaların İçerisinde Kullanma

Çorba özellikle de soğuk kış günlerinde sofraların vazgeçilmez başlangıç yemeğidir. Çorba kültürümüz oldukça geniş olmasına karşın farklı dokunuşlar ile sizlerde kendi çorbanızı yapabilirsiniz. Mantar sapları bu dokunuşları uygulayabilmek adına oldukça etkili bir malzemedir. Bunun için mantarın yakışacağını düşündüğünüz çorbalarınızı hazırlarken kullandığınız malzemelerin pişme sürelerini göz önünde tutarak doğru zamanda çorbanın içerisine mantar sapları ekleyebilirsiniz. Bunun için mantar saplarını halka halka ya da ince uzun şeritler şeklinde doğrayarak çorbanın içerisine ekleyebilirsiniz.

2-)Mantar Sote Yapımında Kullanma

Mantar sote oldukça lezzetli bir mantar yemeğidir. Çeşitli biberler ve domates sebzeleri kullanılarak elde edilen mantar sote yapımında kullanacağınız mantarlarınızın mantarın şapka kısmı olmasına gerek yoktur. Özellikle de fırında mantar yapmayı düşünüyorsanız ya da yapmış iseniz mantarların saplarını da mantar sote yaparak değerlendirmeniz mümkündür. Bunun için mantar saplarını iyice yıkadıktan sonra ince ince halka şeklinde doğramanız gerekir.

3-)Yemeklerin İçerisinde Kullanma

Mantarın yakışacağını düşündüğünüz çeşitli yemeklerin içerisinde mantar saplarını kullanmanız mümkündür. Özellikle güveç yemeklerine çok yakışan mantarı yaptığınız yemeğe göre halka halka ya da uzun şeritler şeklinde doğrayarak yemeğinize ekleyebilirsiniz. Bu şekilde en çok güveçte pişen et yemeklerine yakışmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ