Mantar Sotenin Yanına Ne Gider?

Mantar Sotenin Yanına Ne Gider?

Mantar sote, içinde et olsun veya olmasın, mantarın kendisinden dolayı rahatlıkla her yemek ile tüketilebilecek bir sebze yemeğidir. Mantar zaten neredeyse et ile aynı besin değerlerine sahip bir sebze olduğundan dolayı özellikle vejetaryen beslenen kişilerin de sıklıkla tercih ettiği bir gıdadır.

Mantar Sotenin Yanına Ne Gider?

Mantar sotenin yanına yapabileceğiniz bir çok alternatif bulunmaktadır. Kısaca bahsetmemiz gerekirse;

1-)Çorba – Salata – Pilav

Çorba kültürümüzde ayrı bir yeri olan gıdadır. Bu yüzden de genellikle her yemeğe önce çorbayla başlanır. Yine menümüzde mantar sote olduğunda da öncesinde sebze çorbası ya da mercimek çorbasıyla yemeğe başlayabilirsiniz. Mantar sotesini etli dahi yapmış olsanız etli yemeklere de çok yakışıyor olmasında dolayı pilav tercih edebilirsiniz. Yine salatada bu 3 yemeğe gayet uyumlu ve ara bir gıda olacaktır.

2-)Makarna

Makarna da sote ile uyumlu olan bir diğer yemektir. Hem kolay hazırlanabilir oluşu hem de doyurucu özelliği sayesinde sotenin yanına hazırlayabileceğiniz ideal bir yemek olacaktır. Ayrıca makarnanın sebze ile uyumunu da söylemeden geçmeyelim! 🙂

3-)Bulgur Pilavı – Yoğurt

Bulgur pilavı hem sağlıklı olması hem de pirinç pilavına nazaran fiyat olarak daha ucuz olmasından dolayı sıklıkla tercih edilen lezzetli ve kendine has bir pilavdır. Bulgur pilavının sebzeli yemekler ile ve yine yoğurt ile uyumu oldukça bilinen ve yaygın olarak tüketilen bir gerçek. Tüm bunlara mantar sotenin eklenmesi ise hiç yabancı bir tat katmıyor yemeğe. Yine dilerseniz soteyi etli de yapabilirsiniz fakat yine aynı şekilde tatların uyumlu ve oldukça doyurucu olduğuna emin olabilirsiniz.

Mantar Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Mantar, yukarıda da belirttiğimiz gibi aslında bir çeşit et diyebileceğimiz bir gıdadır. Sağlık açısından oldukça faydalı olduğu gibi, özellikle et yerine tüketilebildiği için sıkça tercih edilmektedir. Bu kadar önemli bir bitkinin tabii ki dikkat edilmesi gereken zararları da var. Öncelikle mantar dikkatli bir şekilde tüketilmediğinde ölüme kadar sebep olabilmektedir. Bu durumun hiç yaşanmaması için, eğer mantarlardan anlamıyorsanız her zaman kültür mantarı tüketmenizi öneririz. Eğer mantarı siz topluyorsanız ise bilmediğiniz bir mantarı kesinlikle tüketmemelisiniz.

Bunların yanında da alacağınız mantarın kesinlikle çürük olmamasına, sararmış ya da küflenmiş olmaması da oldukça önemli bir detaydır. Her ne kadar mantar bir sebze olsa da et ile neredeyse aynı içeriklere sahiptir. Ve bu durum yine bu iki gıdanın bozulma sürecinde de ortak bir şekilde ilerlemektedir. Mantarda meydana gelen sararma ya da çürüme mantarın doğal olduğunu değil aslında daha çok bozulduğunu göstermektedir. Bu yüzden yine mantar alırken bunlara dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Yine mantar tüketirken aşırılıktan her zaman kaçınmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ