Marul Uzun Süre Nasıl Saklanır?

Marul Uzun Süre Nasıl Saklanır?

Sağlıklı vücutlara sahip olmak için yapılması gereken en önemli adım beslenme şeklidir. Sağlıklı beslenme birçok hastalığa karşı kalkan görevi üstlenmektedir. Sağlıklı beslenmenin en önemli parçalarından birisi de yeşilliklerdir. Yeşil sebzeler besin değeri açısından oldukça yüksek olan besinlerdir. Bu nedenle sağlıklı bir vücut için beslenme konusunda yeşillikler oldukça önemli bir yere sahiptir.

Yeşillikler genellikle salatalarda tercih edilerek kullanılır. Bu durumda da en çok kullanılan yeşilliklerden birisi marul olarak yer alır. Kış aylarında çok daha sık tüketilmesine karşı tüm yıl boyunca marul tüketmek mümkündür. Ancak marul doğru yöntemler uygulanarak saklanmaması durumunda kısa süre içerisinde bozulabilir. Bu nedenle marul saklama yöntemlerine dikkat etmek gerekir. Doğru yöntemlerin kullanılması durumunda marullarınızı 3 haftaya kadar taze olarak saklayabilirsiniz.

Marul  Uzun Süre Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Kağıt Havlu ile Saklama

Marulu uzun süre muhafaza etmek için kağıt havlu kullanmak en pratik ve etkili yöntemlerden bir tanesidir. Bu yöntem farklı şekillerde uygulanabilir. Bu nedenle çeşitlilik gösteren bir yöntemdir. Ancak en kolay ve en çok tercih edilen şekli kağıt havlu ile saklamak istediğiniz marulu sarmaktır. Marulun uzun süre saklanabilmesi için en önemli nokta marulun kuru olmasıdır. Bu nedenle marulu kaldırırken olabildiğince kuru olmasına dikkat ederek bir kağıt havluya sarın. Bu şekilde haftalarca marulu taze olarak saklayabilirsiniz.

Benzer bir yöntem olarak saklama kabı da kullanabilirsiniz. Bu yöntem için de uygun büyüklükteki saklama kabının içerisine kağıt havluyu serin ve üzerine marulu koyun. Daha sonra marulun üzerine de kağıt havlu koyarak saklama kabının kapağını sıkıca kapatın.

2-)Buzdolabı Poşeti ile Saklama

Buzdolabı poşeti kullanarak marulları saklamak da oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntemi marulları doğrudan buzdolabı poşetine koyarak kaldırabileceğiniz gibi bir takım işlemler uygulayarak da kullanabilirsiniz. Öncelikle marulları doğrudan buzdolabı poşetine koyma işlemi ortalama 5-6 gün saklama süresi tanır. Ancak saklamak istediğiniz marulları öncelikle su ile yıkayıp ardından da sirkeli su ile iyice temizleyin. Temizleme işlemini tamamladıktan sonra kağıt havlu yardımı ile marulları iyice kurutun.

Daha sonra kullanacağınız yere göre istediğiniz büyüklüklerde yıkadığınız tüm marulları doğrayın. Uygun büyüklükteki buzdolabı poşetlerinin iç kısımlarına kağıt havlu koyun. Hazırladığınız poşetlerin içine doğramış olduğunuz marulları yerleştirin ve poşetin içine üfleyin. Üfleme işlemi ile poşetin içinin hava dolmasını sağlamış olacaksınız. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz poşetleri havalarını kaçırmadan dikkatlice bağlayın. Bu yöntem ile marullar yaklaşık 1 ay kadar tazeliğini koruyacaktır. Bu yöntemi uygularken kilitli buzdolabı poşetleri kullanabilirsiniz.

NOT: Kilitli buzdolabı poşetleri normal buzdolabı poşetlerine oranla besinleri çok daha iyi korumaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ