Mayalanan Yoğurt Tutmazsa Ne Yapılır?
Mayalanan yoğurdun tutmaması özellikle ilk kez yoğurt mayalayan kişilerin başına sıklıkla gelebilen bir durumdur. Mayanın tutmaması birçok sebepten kaynaklanabilmektedir fakat her ne kadar yoğurt ve süt olarak tüketim imkansız hale gelse de, tutmayan yoğurdu atmak yerine değerlendirebilirsiniz.
Mayalanan Yoğurt Tutmazsa Ne Yapılır?
Mayalanan yoğurt tutmadığı taktirde onu değerlendirebilir ve farklı bir gıda elde edebilirsiniz. Yani aslında bu durum tamamen krizi fırsata çevirmektir. Hem, oldukça da basittir. Aşağıda sizin için tutmamış yoğurt ile yapabileceklerinizi anlattık. Bu adımları uygulayarak siz de böyle bir problem ile karşılaştığınızda kolaylıkla çözüme gidebilirsiniz.
- Öncelikle mayalanmamış ve haliyle tutmamış yoğurdu çöpe atmak yerine fırınınızı 75 dereceye ayarlayın ve yoğurdunuzu bu fırının içinde 1 saat olacak şekilde bekletmeniz gerekmektedir. 1 saatin sonunda fırını kapatın ve yoğurt, fırının içerisinde 5-6 saat daha beklemelidir. Daha sonrasında yoğurt tüketilecek hale gelecektir.
- Eğer yoğurdunuz mayalanmış fakat tutmamış ise 5-6 saat buzdolabında bekleterek de yine yoğurdun kıvamına gelmesini sağlayabilirsiniz. Normale göre biraz daha sulu olabilmektedir fakat yine yoğurt kıvamını koruyacaktır.
Tutmayan yoğurdu değerlendirebileceğiniz yöntemlere gelecek olursak; - Tutmayan yoğurdu değerlendirebileceğiniz bir yöntem lor peyniri yapmaktır. Lor peyniri özellikle hamur işlerinde çok sık tercih edilen bir peynir türüdür. Bu peyniri yapmak için ise öncelikle mayalanmamış sütü tekrar ısıtmalısınız ve içerisine 1-2 yemek kaşığı olacak şekilde limon suyu karıştırmalısınız. Bu işlemden sonra süt kesilmeye başlar ve peynir oluşur. Bu peyniri suyundan süzdükten sonra, isterseniz peynir suyunu isterseniz de peynirin kendisini rahatlıkla böreklerde kullanabilirsiniz.
Yoğurt Neden Tutmaz?
- Yoğurdun mayalanma derecesi 45 derecedir. Eğer sıcaklık 45 derecenin altında ise yoğurdun tutmaması gözlemlenen bir durumdur.
- Yoğurdunuzu 45 derecede mayaladınız diyelim. Bu mayalama işleminden sonra yoğurdun mümkün olduğunca ısısını yavaş bir şekilde kaybetmesini sağlamak gerekmektedir. Yani yoğurdun bulunduğu ortam soğuk ise veya yoğurt tenceresinin ısısını korumak için üzerine herhangi bir şey örtmediyseniz, bu yüzden de yoğurt tutmayabilmektedir.
- Yoğurt yapacağınız süt taze değilse ya da bozulmaya başlamışsa yine yoğurt yapmanız imkansız hale gelebilmektedir.
- Yoğurt yaparken kullanılan maya da yoğurttur. Aslında yoğurdun olmasını sağlayan da o mayadır. Eğer mayada bozulmalar meydana geldiyse yine yoğurt yapmanız imkansız olabilmektedir.
Yoğurt Yaparken;
- Kullandığınız sütün günlük süt ya da yeni sağılmış süt olmasına özen göstermelisiniz. Marketlerde satılan sütler ile yoğurt yapmamalısınız.
- Yine kullanacağınız sütün taze olması da oldukça önemli bir etkendir.
- Yoğurt için kullanacağınız mayanın buzdolabında ve hava ile teması kesilmiş bir şekilde muhafaza edildiğinden emin olmanız gerekmektedir.
- Yoğurdu mayaladıktan sonra polar, battaniye, kalın hırka gibi sıcak tutacak malzemeler ile iyice sarmalı ve mümkün olduğunca ısıyı yavaş bir şekilde kaybetmesini sağlamalısınız.
Yoğurt mayalandıktan kaç saat sonra dolaba konur başlıklı içeriğimize de buradan göz atabilirsiniz.
Your doctor will listen to your heart and look for signs of heart failure as well as other illnesses that may have caused your heart muscle to weaken or stiffen where to buy priligy The homeostasis of the periodontium is a complex, multifactorial relationship that involves, at least in part, the endocrine system