Oksitlenmiş Kol Saati Nasıl Temizlenir?

Oksitlenmiş Kol Saati Nasıl Temizlenir?

Kol saatlerinde kullanılan metal, çelik vb. materyallerin paslanmasının nedeni oksitlenmedir. Bu durumun en yaygın nedeni ise materyallerin suya uzun süre maruz kalmasıdır. Çelik veya demir içeren herhangi bir metal, suda bulunan oksijen atomlarıyla yapışarak demir oksit veya pas oluşturur. Bu nedenle oksitlenmeyi en aza indirgemek için saatinizi mümkün olduğunca su ile temas ettirmeyin.

Temas söz konusu olduğunda ise hemen kuru bir havluyla kurulayın. Oksitlenmenin diğer bir nedeni ise derinin terlemesidir. Terleyen ciltteki nem saatinizin üzerine yapışır ve saatiniz uzun süre boyunca bu neme maruz kalır. Ve bu nedenle oksitlenme meydana gelir. Oksitlenmenin artması paslanma sürecini hızlandıracaktır, bu nedenle bakım önemlidir. Pasın giderilmesi çok zor değildir. Bu makale size detaylı şekilde nasıl yapılacağını gösterecektir.

Oksitlenmiş Saati Temizlemeden Önce Yapılması Gerekenler

Eğer saatinizin kordonunu çıkarabilirseniz temizleme işleminiz çok daha etkili olacaktır. Öncelikle saatinizin kordonunu, saat kasasından çıkarın. Sonrasında hem kordonu hem de saati temiz ve nemli bir bezle hafifçe silip temizleme işlemine hazırlayın.

Oksitlenmiş Saati Diş Macunu ile Temizleme

Saatin kordonundan başlayarak diş fırçasına aldığınız diş macunu ile saatinizi bir güzel fırçalayın. İşlemeli saatlerde bu işlem oldukça işe yarayacaktır. Diş fırçasının ucundaki kıllar saatinizin üstündeki detaylara rahatlıkla ulaşabilirler. Kordonu fırçaladıktan sonra 5 dakika kadar beklemeye bırakın. Bu sırada saatin kasasını fırçalayın. Fakat fırçalarken, diş fırçasını saatin camına değdirmediğinizden emin olun.

Fırçanın kılları camınızda çizilmeler yapabilir. Kullandığınız diş macununun aşındırıcı olmaması gerekir. Çocuklar için üretilen diş macunu oldukça makul bir seçim olacaktır. Son olarak fırçaladığınız her iki parçayı da ılık su ile yıkayın. Eğer saatiniz su geçirmez değilse, kasa kısmını nemli bir bezle silip kurutun.

Oksitlenmiş Saati Temizlemek İçin Özel Bir Tarif

Malzemeler:

  • Cam kase
  • Alüminyum folyo
  • Tuz
  • Karbonat
  • Beyaz sirke
  • Kaynar su

Öncelikle cam kasenizin iç tarafını folyo ile kaplayın. Bir yemek kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı karbonatı kaseye dökün. Tuz-Karbonat karışımını tabana eşit bir şekilde yayın. Sonrasında bir çay bardağı beyaz sirkeyi üzerine dökün. Bu sırada karışım oldukça kabaracaktır, bu yüzden derin bir kase seçmenizi öneririz.

Herhangi bir kaşıkla karışımı iyice karıştırın. Karbonatın ve tuzun çoğu eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Kaseye bir su bardağı kaynar su ekleyin ve karıştırın. Karışımınız hazır. Saatinizin kordonunu gece yatmadan önce bu karışımın içine atın. Saatinizin kasasını karışımın içine atmanızı önermeyiz. Kasayı diş macunu yöntemiyle de temizleyebilirsiniz. Sabah kalktığınızda saatinizin tıpkı yeni almışsınız gibi parıl parıl parladığını ve temizlendiğini göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ