Sakız Lekesi Koltuktan Nasıl Çıkarılır?

Sakız Lekesi Koltuktan Nasıl Çıkarılır?

Sakız parçası farkedilmeden düşürüldüğünde ve koltuk döşemesine yapıştığında maalesef ki leke yapabilir. Özellikle sıcağın etkisi ile sakız gevşeyip etrafa yayılabilir.

Sakız lekesini koltuktan çıkarmak için uygulamanız gereken püf noktalar aşağıda sırası ile anlatılmaktadır. Lütfen her adımı harfiyen yerine getiriniz.

1-)Sakızın Donmasını Sağlayın

Özellikle yaz aylarında koltuk döşemesindeki sakız lekesini çıkarmak istiyorsanız, öncelikli olarak sakızın donmasını sağlayın. Aksi halde sakız elastik yapısından dolayı sıcakta iyice genleşir ve etrafa olabildiğince yayılı ve çıkarılması imkansız bir hal alır.

Bu işlemi yaparken kendisinden donmasını bekleyebilirsiniz ancak bu zaman alır. Sakızın hızlı bir şekilde donmasını sağlamak için üzerine buz parçaları koyabilirsiniz. Bu işlem için bir poşet içerisine birkaç adet buz koyun ve sakızın üzerinde bastırmadan gezdirin.

2-)Donan Sakızı Kazıyın

Bu işlemde donan sakız parçasını koltuk döşemesine zarar vermeden kaldırmak çok önemli. Burada maket bıçağı, normal bıçak ya da jilet gibi bir araç kullanabilirsiniz ancak bu aşamada kendinize ve koltuk döşemesine zarar vermediğinizden emin olunuz. Sakızın fazla kısmını maket bıçağı ile keserek alınız. Bu işlem sakızın fazlasını aldığımız için sakızın etrafa yayılmasını önleyecektir.

3-)Deterjan Kullanın

Ağartıcı içermeyen bir deterjanı sakızı kazıdıktan sonra geride kalan lekeyi çıkarmak için koltuk döşemesi üzerine sürünüz. Burada deterjanı biz bez ile dağıtarak kalan sakız parçalarını çıkarabilirsiniz. İşlem bez ile gerçekleşemiyor ise yumuşak bir fırça ile koltuk döşemesine zarar vermeden fırçalayarak çıkarmaya çalışabilirsiniz.

NOT: Kurumuş sakız lekesini çıkarmak için öncelikle kesinlikle sıcak uygulamayın. Ilık veya sıcak deterjanlı su ile silmek sakızın etrafa daha fazla yayılmasına sebep olacaktır. Bu sebeple kullanacağınız suyun soğuk olduğundan emin olunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ