Mercimek Köftesini Akşamdan Yapsam Olur mu?

Mercimek Köftesini Akşamdan Yapsam Olur mu?

Mercimek köftesi özellikle çay saatlerinde ve akşam yemeklerinde meze olarak sıkça tercih edilen bir aperatif olmasının yanı sıra, hazırlanışı da vakit almayan çok severek tüketilen bir yiyecektir. Gün içinde direkt olarak hazırlanabildiği gibi akşamdan da yapılıp ertesi güne yenmesi için hazırlanabilir. Tadında herhangi bir değişiklik meydana gelmemektedir.

Mercimek Köftesini Akşamdan Yapsam Olur mu?

Evet olur. Hem de güzel olur. Şöyle ki, dikkat etmeniz gereken sadece ufak birkaç ayrıntı vardır. Yoksa mercimek köftesini 2 gün sonra da rahatlıkla tüketebilirsiniz.

  • Öncelikle mercimek köftesini sunarken kullandığımız limon ve marulu saklarken köftenin yanına koymuyoruz. Marul çabuk kendini bırakan bir sebzedir. Bu yüzden taze ve canlıyken kullanmamız köftelerin daha fazla yeni yapılmış gibi gözükmesine sebep olmaktadır. Limonu da yine mercimek köfteyi tüketeceğiniz zaman sıkmanız ya da yanına hazırlamanız da bu görüntüye eşlik edeceğinden daha uygun olacaktır.
  • Mercimek köftesini hazırladıktan sonra bir süre soğumasını bekleyin ve mümkünse cam kapaklı bir kap içerisinde hava almayacak şekilde, buzdolabında muhafaza etmeye özen gösterin. Eğer cam kabınızın kapağı yoksa üzerini streç ile kapatarak yine hava almasını önlemiş olacaksınız. Böylece mercimek köftesini ertesi güne rahatlıkla muhafaza etmiş ve tazeliğini de korumuş olacaksınız.

Mercimek Köftesi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Mercimeğin son kullanma tarihi oldukça önemlidir. Eğer son kullanma tarihi birkaç gün bile olsa geçmişse, mercimeğin tadında belki henüz bir değişiklik olmasa dahi birkaç gün saklamanıza müsaade etmeyeceğinden kesinlikle kullanmamanızı öneririz. Bu şekilde yapılan mercimek köfteleri çabuk kendini bırakır ve çabuk bozulmaya başlayacaktır.
  • Salça miktarını iyi ayarlamalısınız. Salçası fazla gelmiş olan mercimek köftelerinin de tadında olması gereken lezzeti yakalamaktan çok salça tadı alabilirsiniz. Aynı şekilde az koymanız halinde de direkt olarak alacağınız tat mercimek tadı olacaktır.
  • Kullanacağınız sebzelerin tazeliği de en az mercimek kadar önemlidir. Eğer sebzeleri yeni alacaksanız, taze ve diri olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Mercimek Köftesi Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Mercimek köftesi muhafaza ederken güneş ışığından uzak durması oldukça önemlidir. Aynı şekilde oda sıcaklığında uzun süre beklemesi de mercimek köftesinin kendini bırakmasına ve kurumasına neden olacaktır. Bu yüzden hava almayacak şekilde buzdolabında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.

Mercimek köftesini saklarken bir diğer dikkat edilmesi gereken detay ise plastik kaplarda korunmaması gerektiğidir. Aslında hiçbir gıdayı plastik kaplar içinde saklamamalısınız. Her ne kadar direkt bir etkiye neden olmasa da, insan sağlığını etkilemektedir. Bu yüzden mümkün olduğunca porselen ya da cam saklama kapları kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ