Kağıt Paradan Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Kağıt Paradan Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Kağıt paraların üzerine yazılmaması halde bazen tükenmez kalem ile yazı yazılabiliyor ve bu paralar elimize geçtiğinde harcamak da zorluk çekebiliyoruz. Çoğu işletme sahibi bu tür paraları almamak için dirayet gösterse de kimi işletmeler direkt olarak sorunsuz alabilmektedir. Peki bize sorun çıkartabilen bu üzeri tükenmez kalem ile yazılmış olan kağıt paraları nasıl temizleyebiliriz? Aşağıdaki yazımızda detaylı bir şekilde anlattığımız adımları uygulayabilirsiniz.

Kağıt Paradan Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Kağıt paralar, bahsettiğimiz gibi üzerine yazı yazıldığı zaman harcarken bize sorun çıkartabilmektedir. Öncelikle uyarmamız gerekir ki, bahsedeceğimiz işlemleri uygularken mümkün olduğunca sabırlı ve dikkatli olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde paranın yırtılmasına sebep olabilirsiniz.

1-)Oksijenli Su

Oksijenli su kullanarak paranın üzerindeki yazıları kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Burada öncelikle düz bir zemine, peçeteye, bir adet kulak temizleme çubuğu ya da pamuğa ve oksijenli suya ihtiyacımız olmaktadır.

Öncelikle düz zemine sermiş olduğunuz peçetenizin üzerine paranızı yerleştirin. Bu paranın üzerine dikkatli bir şekilde birkaç damla oksijenli su damlatabilir ya da direk olarak pamuğu bu su ile ıslatabilirsiniz. Daha sonrasında ise dikkatli bir şekilde leke kaybolana kadar silebilirsiniz. Leke tamamen kaybolduğu ya da azaldığı zaman ise paranızı kurutmaya bırakabilirsiniz.

2-)Aseton

Aseton kullanarak da yine paranızın üzerindeki mürekkep lekesini çıkarabilirsiniz. Fakat aseton çabuk leke bırakabilecek ya da aşındırabilecek bir ürün olduğu için yine kullanırken oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir. Bu uygulamayı yaparken de, yukarıda oksijenli su da bahsetmiş olduğumuz gibi paranın altına peçete koyarak ve yine bir pamuk yardımıyla dikkatli ve acele etmeden mürekkep lekesini çıkarabilirsiniz.

Alternatif yöntem olarak;

  • Eğer elinize mürekkep lekeli bir kağıt para geldiyse, bankamatikten yardım alabilirsiniz. Çoğu zaman bankamatikler yoğun halde yazılı olmayan kağıt paraları kabul etmektedir. Yazılı olan parayı hesabınıza yatırıp tekrar temiz bir şekilde çekebilirsiniz.
  • Bankamatik paranızı almadıysa o zaman direkt olarak bankadan yardım alabilirsiniz. Bankaya giderek üzerinde yazılı olan paranızı değiştirebilirsiniz.
  • Dövizciler de bu konuda mümkün olduğunca yardımcı olmaktadırlar. Yine bir dövizciye giderek paranızı değiştirmek istediğinizi söylediğinizde size yardımcı olacaklardır.

NOT: Son olarak; unutmamanız gerekir ki, paranın miktarının üzerine, barkodunun üzerine ya da büyük bir kısmına yazılmış olan paraları harcamak oldukça zordur. Bu şekilde olan paraları bankamatik almadığı gibi değiştirmeniz de kolay bir işlem olmayacağından, böyle bir parayı en başta almamaya dikkat etmelisiniz. Aldıktan sonra değiştirmekte zorluk yaşıyorsanız da yukarıda bahsetmiş olduğumuz uygulamaları kullanarak paranızdaki mürekkep lekesini temizleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ