Mide Bulantısı ve Gaz Düzensizliği

Mide Bulantısı ve Gaz Düzensizliği

Mide bulantısı, gaz, düzensiz tansiyon, büyük abdes yapımında meydana gelen problemler vücutta meydana gelen bir patolojik ve buna bağlı oluşan fizyolojik değişimin habercisi olabilir.

Mide bulantısı, gaz, düzensiz tansiyon, büyük abdeste çıkmada zorluk yaşamak akla ilk önce kalın bağırsakta meydana gelen bir problemin göstergesidir. Kalın bağırsakta meydana gelen polip oluşumu kişinin tuvalete çıkmasında problem oluşturur. Kabızlık çekmesinin yanı sıra kişi ciddi gaz sancıları yaşamaktadır.

Kalın bağırsaktan kaynaklı rahatsızlıklar genetik faktörlerden meydana gelebileceği gibi çevresel faktörlerden dolayı da meydana gelebilmektedir. Tedavi edilmeyen polipler kanser oluşumuna sebep olabilmektedir. Bu sebeple kişinin muhakkak bu şikayetleri uzun süredir barındırıyor ise uzman bir hekim tarafından muayene olması gerekmektedir.

Mide bulantısı, gaz, düzensiz tansiyon, büyük abdes oluşumu başka birçok hastalığın göstergesi olabilir. Özellikle;

  • Karaciğer rahatsızlıklarında
  • Böbreklerde meydana gelen fonksiyonel bozukluklarda
  • Safra kanalı ve safra kesesinde meydana gelen patolojik tıkanmalarda
  • Bazı kalp rahatsızlıklarında bu belirtilerin birçoğu sıkça görülmektedir.

Mide bulantısı, gaz, düzensiz tansiyon, büyük abdestin kıvamında değişim ve artış akıllara zehirleme olabileceğini getirmektedir.

Özellikle gıda zehirlenmelerinde mide bulantısı ve tansiyonda düzensizlik sıklıkla görülmektedir. Gıda zehirlenmelerin dışında ilaçlarla meydana gelen zehirlenmelerde de yukarıdaki belirtiler sıkça görülmektedir.

Büyük Tuvalet Sonrası Mide Bulantısı

Birçok kişide büyük tuvaletini yaptıktan sonra mide bulantısı görülebilmektedir. Bu durum birden fazla sebebi olabilmektedir. Büyük tuvalet sonrası kişinin mide bulantısı yaşamasının;

  • İlk sebebi olarak ortamda meydana gelen pis koku akıllara gelmektedir. İnsanlar kokuya çok duyarlıdır, hoş olmayan kokular kişinin midesinin bulanmasına sebep olabilmektedir.
  • Mide bulantısının bir diğer sebebi kişinin tansiyonunda meydana gelen değişimler olabilmektedir. Özellikle kabızlık problemi çeken kişilerde büyük tuvaletini yaparken tansiyonun yükselmesi ya da düşmesi sonucu mide bulantısı oluşumu gözlenebilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ