Mısır Yağı ile Kızartma Yapılır mı?

Mısır Yağı ile Kızartma Yapılır mı?

Mısır yağı sağlık için uygun olsa da çoğu kişi için kızartma yağı değildir. Fakat mısır yağı da kızartmalar için kullanılabilecek bir yağ türüdür. Her yağın tadının yakıştığı bir yemek grubu vardır. Kızartmalar sağlık açısından zararlı gıdalar olduğu için sürekli olarak tüketmemek de önemlidir.

Mısır Yağı ile Kızartma Yapılır mı?

Kişinin ağız tadına göre değişiklikler gösterse de genelde kızartma yapılırken mısır yağı değil ayçiçek yağı kullanılmaktadır. Mısır yağı kızartmaların tadında farklılıklara sebep olabilmektedir ve diğer yağlar ile kıyaslandığında sağlık için en uygun yağlardan biridir.

Mısır yağının kullanıldığı alanlardan bahsetmemiz gerekirse;

  • Kızartmalarda kullanabilirsiniz. Eğer daha önce mısır yağı ile kızartma yapmadıysanız, bir kere denemenizi önerebiliriz.
  • Sıcak yemeklerde tercih edebilirsiniz.
  • Salatalar için az miktarda yine uygulanabilir bir yağdır.
  • Mısır yağını özellikle soğuk yemekler ya da mezelerde kullanmamalısınız.

Mısır Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Özünde mısır olmasından dolayı, mısırın vücudumuza olan etkisinin aksine, sindirim konusunda yumuşatıcı etkisi vardır. Sindirimi kolaylaştırır.
  • İçerisinde bulunan asitler aracılığıyla, hamilelik döneminin son zamanlarında ya da lohusalık döneminde aşırı olmayacak şekilde tüketilmesi durumunda süt yapıcı özelliği bulunmaktadır.
  • Kan basıncını dengeleyici özelliği bulunmaktadır. Bu şekilde tansiyon rahatsızlığı olan kişilerin de yine aşırı olmayacak miktarda tüketmeleri uygundur.
  • Mısır kendi başına cilde ve saça oldukça iyi gelmektedir. Mısır yağı ise yine cilde ve saça oldukça faydalıdır. Özellikle kuru saçlarda tek başına kullanıldığında saçın zamanla daha parlak bir görüntüye ulaşmasını sağlamaktadır.
  • Mısır yağının içinde bulunan protein miktarından dolayı tüketen kişiye enerji verici özelliği vardır.

Mısır Yağının Zararları Nelerdir?

Mısır yağı aslında her gıdada olduğu gibi belli bir düzeyde tüketilmelidir. En nihayetinde bir yağ olduğu için aşırı tüketim sonucunda ya da cilde sürüldüğünde iyi durulanmaması durumunda küçük yağ bezeleri dediğimiz sivilce benzeri cilt problemlerine sebep olabilmektedir. Ciltte sivilcelenmeye de neden olabilir ve mısıra alerjisi olan kişilerde mısır özü bir yağ olmasından dolayı da alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

Mısır Yağının Diğer Yağlar İle Farklı Nedir?

Mısır yağı hem her yemekte kullanılabilirliği ile hem de yanma derecesinin yüksek olmasından dolayı tercih edilmesi gereken bir yağdır. Aslında aralarında tat ve yanma derecesi dışında bir fark yoktur. Fakat yanma derecesinin düşük olması sağlık açısından daha zararlıdır. Bu yüzden genelde zor yanan yani mısır yağı, fındık yağı ve kanola yağı tercih edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ