Un Kurabiyesine Kabartma Tozu Konur mu?

Un Kurabiyesine Kabartma Tozu Konur mu?

Un kurabiyesi yaparken ekstra olarak kabartma tozu katılmasına gerek yoktur. Kişinin isteği ve tarifine göre konabilir ya da denenebilir fakat genel olarak un kurabiyesi tariflerinde malzeme olarak kabartma tozu geçmemektedir.

Un Kurabiyesine Kabartma Tozu Konur Mu?

Un kurabiyesi yaparken dikkat edilmesi gereken belli başlı detaylar vardır. Fakat bu detaylardan birinin kabartma tozu olmadığını size rahatlıkla söyleyebiliriz. Genellikle kurabiye yapılırken kabartma tozu konulup konulmayacağı hep kafa karıştıran bir ayrıntı olarak bilinmektedir fakat bu konuya bir açıklık getirmemiz gerekirse; kurabiyeler için kabartma tozu kullanılsa da un kurabiyesi için genellikle tercih edilmemektedir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi un kurabiyesine kabartma tozu eklemek kişinin isteğine bağlıdır. Fakat her zaman yaptığınız kurabiyenizin içine ilk kez kabartma tozu kullanacaksanız, risk olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz.

Un Kurabiyesi Yapımında Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

  • Un kurabiyesi için kullanacağınız unu elekten geçirmenizde her zaman fayda vardır.
  • Hamuru hazırlarken ve yoğururken mümkün olduğunca bütün olarak kalmasına dikkat etmelisiniz. Kurabiye hamuru fazla oynanmayı sevmeyen bir hamur türüdür.
  • Hamurunuz yumuşak bir kıvamda olmalıdır. Fakat istenilenden fazla cıvık bir durumdaysa buzdolabında bekleterek hamurun toparlanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Pudra şekerini kurabiye hazırlanırken ya da pişirmeden önce değil, piştikten sonra dökmelisiniz. Aksi halde pudra şekere yok olacaktır ve işlemi tekrarlamanıza sebep olacaktır.

Un Kurabiyesi Nasıl Saklanmalıdır?

  • Genel olarak kurabiye saklarken yapılan bazı hatalar vardır. Bu hatalardan en bilineni ise kurabiyelerin buzdolabında muhafaza edilmesidir. Fakat un kurabiyeleri, hatta hiçbir kurabiye türü kesinlikle buzdolabında muhafaza edilmemelidir. Buzdolabı, kurabiyelerinizin tadında değişikliklere sebep olabileceği gibi daha bayat bir görüntüye sahip olur ve çabuk dağılmasına neden olacaktır.
  • Kurabiyelerinizi her zaman cam bir kavanoz ya da yine kapaklı cam bir kap içerisinde saklamaya özen göstermelisiniz. Bunun yanında pastanelerde de sıkça karşımıza çıkan geniş kapaklı saklama kapları da oldukça ideal ürünlerdir.
  • Kurabiyelerin bulunduğu ortamın rutubetli ve nemli olmamasına bilhassa özen göstermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde rutubet ve nemden dolayı oluşan koku, kurabiyelerinize sinebilir ve kötü kokmasına sebep olabilir. Bu yüzden kurabiyeler mümkün olduğunca hava ile teması kesilecek biçimde, kuru ve oda sıcaklığında saklamanızı öneririz.

NOT: Ağızda dağılan, lezzetli bir kurabiye yapmak istiyorsanız her zaman tereyağı kullanmanızı öneririz. Özellikle soğuk olan kullanılan tereyağı kurabiyelere ayrı bir lezzet katmaktadır. Bunun dışında kullanacağınız her malzemenin tüketim ömrü geçmediğine ve taze olduğuna emin olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde kurabiyeleriniz istediğiniz gibi olmaz, hamurunu yoğururken dahi problem yaşayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ