Parfüm Kokusu Nasıl Kalıcı Olur?

Parfüm Kokusu Nasıl Kalıcı Olur?

Günümüzde parfüm en çok kullanılan kişisel bakım ürünlerinden biridir. İnsanlar hoşlarına giden güzel kokular gibi kokmayı severler ve bu yüzden parfüm kullanırlar. Bunun yanı sıra parfüm kullanmak aynı zamanda temizliği de temsil eder bazı kişilere göre. Her ne sebepten olursa olsun parfüm kullanan insanların şikayet noktaları genellikle aynı noktadır. Birçok kişi parfümün kokusunun kalıcı olmadığından yakınır. Ancak basit yöntemler ile parfümünüzü daha kalıcı bir hale getirebilirsiniz.

1-)Saklama Yeri

Birçok kişi parfümü banyoda muhafaza eder. Ancak nemli ortamlarda parfüm saklamak parfümün kalıcılığını azaltan bir unsurdur. Bunun için güneş ışığı almayan serin ve kuru bir yerde parfümleri muhafaza etmek gerekir. Böylece parfümünüzün kalıcılığını kolayca arttırmış olursunuz.

2-)Nemlendirerek

Vücudu nemlendirmek parfümün kalıcılığını arttıran etkili yöntemlerden biridir. Bunun için duştan çıktıktan sonra nemlendirici krem sürülmelidir. Temiz tene sıkılan parfümün kalıcılığının artmasına ek olarak vücudu nemlendirmiş olmakta eklendiği zaman kalıcılık etkisi katlanmış olur.

Bunlara ek olarak kullandığınız parfümün vücut losyonu bulunuyorsa, bu kremi sürmek en etkili sonucu almanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra cildinizi nemlendirmek için kullandığınız kremi sürmeden önce kreme parfüm sıkarak kremi sürmeniz de etkili bir sonuç almanızı sağlar.

3-)Doğru Noktalar

İnsan vücudunda belli noktalara uygulanan parfümler daha kalıcı sonuçlar verir. Bunun nedeni ise sıcaklık ile ilgilidir. Sıcaklığın etkisi ile parfüm kokusu vücuda daha iyi yayılır ve daha kalıcı bir hal alır. Bunun için nabzın yüksek olduğu noktalara parfümünüzü sıkmalısınız. Bu noktalar boyun, el bilekleri, dirsek içleri, diyafram altı, diz kapaklarının arkası ve ayak bilekleridir. Bu noktaların birkaçına uygulayacağınız parfüm fazlasıyla kalıcı olacaktır.

4-)Vazelin Uygulamak

Vazelin kokuların kalıcı olmasını sağlayan bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle parfüm sıkmak istediğiniz bölgeye önce vazelin sürün. Ardından sıktığınız parfüm daha kalıcı olacaktır. Çünkü vazelinle birlikte parfümde emilecektir.

5-)Duş Jeli ve Vücut Spreyi

Parfümünüz ile aynı kokuda duş jeli bulunuyorsa, bu duş jelini kullanmak parfümünüzün kokusunu sabitleyecektir. Bu nedenle kalıcı kokular için etkili bir yöntem de aynı kokulu duş jelidir. Duş jeline ek olarak aynı kokunun vücut spreyi bulunuyorsa gün içinde 3-4 saat aralıklarla bu spreyi kullanmanız parfüm kokunuzun gün boyu tazeliğini korumasını sağlayacaktır.

NOT: Parfüm sıkmadan önce kullanacağınız kremin kokusuz olması parfümünüzün kokusunun daha belirgin olmasını sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ