Paslanmış Para Nasıl Temizlenir?

Paslanmış Para Nasıl Temizlenir?

Madeni paralar, bir diğer adıyla bozuk paralar, günlük hayatımızda oldukça geniş bir yere sahip olan nesnelerdir. Kimileri için koleksiyonları için önemli bir parça, kimileri için günlük hayatta kullandığı bir nesne kimileri içinse her zaman sempatik gelmiş parlak ve metal bir nesne olan madeni paralar, bizlere farklı şekillerde hitap etse de ortak olan bir noktası var ki, o herkes için önemli bir hale geliyor. Bu nokta ise madeni paraların temizliğidir.

Madeni paraların temizliği ve temizlendikten sonra kazandığı görünüş bunu önemseyenler için oldukça anlamlıdır. Madeni paralar üretildikten sonra çıktıkları uzun yolculukta, elden ele cepten cebe yaşadığı serüvenler boyu birçok çevresel faktöre maruz kalmaktadır. Bu çevresel faktörler doğrultusunda ise metalik bir cisim oldukları için zamanla paslanmaları işten bile değildir. Paslanmış madeni paraların temizliği oldukça meşakkatli gözükse de yararlanılacak pratik yöntemlerle bu işlemler o kadar da meşakkatli olmaktan çıkacaktır.

1-)Sirke ve Tuz Kullanarak

Paslanmış para temizlenirken sirke ve tuz kullanmak oldukça pratik bir yöntemdir. Bu yöntemi uygularken, büyük ve metal olmayan bir kase veya leğen, bir su bardağı sirke, bir su bardağı su, bir çorba kaşığı tuz ve kurulamak için bir kağıt havlu veya normal havlu kullanmanız gerekecek. İlk olarak bir su bardağı sirkenizi kullanacağınız kasenin veya leğenin içine dökün. Üzerine bir su bardağı suyunuzu ve bir çorba kaşığı tuzunuzu ilave edin ve karıştırın. Daha sonra elde ettiğiniz bu karışımın içine madeni paralarınızı atın. 20 saniye bekledikten sonra madeni paranızı çıkarın ve su ile güzelce durulayın. Durulama işleminin ardından paralarınızı kurulayın. Elde ettiğiniz sonuçlar tatmin edici olacaktır.

2-)Bulaşık Deterjanı Kullanarak

Paslanmış paralarınızı temizlerken kullanabileceğiniz bir başka yöntem ise bulaşık deterjanı kullanarak temizleme yöntemi olacaktır. Bu yöntem içinse bir miktar bulaşık deterjanı ve bir adet kullanılmayan temiz diş fırçası hazırlamanız yeterli olacaktır. İlk olarak bir miktar bulaşık deterjanını diş fırçanızın üzerine dökün. Daha sonra paralarınızı su ile güzelce durulayın. Duruladığınız paralarınızı diş fırçanız ile iyice fırçalayın. Fırçalama işleminin ardından paralarınızı durulayın. Durulama işleminin ardından paraları kurulayın.

3-)Limon Suyu Kullanarak

Paslanmış paralarınızı temizlerken limon suyu kullanmak etkili bir yöntemdir. Bu yöntem sirke ve tuz kullanma yöntemine oldukça benzemektedir. İlk olarak bir su bardağı limon suyunu metal olmayan bir kaba veya kaseye dökün. Daha sonra madeni paralarınızı limon suyunun içinde 20 saniye bekletin. 20 saniyenin sonunda madeni paralarınızı çıkarıp su ile durulayın ve kurulayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ