Powerbank Nasıl Şarj Edilir?

Powerbank Nasıl Şarj Edilir?

Yanınızda bulundurduğunuz bir powerbank, özellikle evden çıktığınız veya prize ulaşamadığınız zamanlarda son derece kullanışlı olabilir. Powerbank’ler, cihazlarınızın şarj edilmesini sağlar. Ancak cihazınızın şarj edilmesi için öncelikle powerbank’in şarj edilmesi gerekir. Powerbank’ler, bir dizüstü bilgisayar veya prizle kolayca şarj edilebilir. Powerbank tamamen şarj edildiğinde, güç kablosunu çıkarıp istediğiniz zaman cihazlarınızı şarj etmek için kullanabilirsiniz.

Powerbank Nasıl Şarj Edilir?

1-)Powerbank’i Prize Takın

Powerbank’in ne zaman şarj edilmesi gerektiğini görmek için LED ışıklarını kontrol edin. Powerbank gerekli gereksiz her zaman şarj edilirse, batarya ömrü kısalabilir. Çoğu powerbank’in yan tarafında dört LED ışığı vardır. Pil azaldığında ışıklar sönecektir. Powerbank’i şarj etmek için 1 veya 2 ışık kalana kadar bekleyin. Sona doğru yanan bir veya iki ışık kaldıysa, powerbank’in ara kablosunu takın. Ara kablonun diğer ucunu USB girişli bir adaptöre takın. Adaptörü prize takın ve şarj edilmesi için bekleyin. Eğer prize takacak bir adaptörünüz yoksa ara kablonun USB ucunu bilgisayarın USB girişine takıp powerbank’i şarj edebilirsiniz.

2-)Powerbank’in Şarj Edilmesini Bekleyin

Şarj etme süresini öğrenmek için powerbank’in kullanım talimatlarına bakın. Powerbank’i olması gerekenden daha uzun süre şarj etmemelisiniz. Kullanım talimatları, şarj işleminin ne kadar süreceğini size gösterecektir. Çoğu powerbank 1 ila 2 saat içinde şarj edilebilir.

3-)Powerbank’in Kablosunu Prizden Çıkarın

Powerbank şarj edildiğinde prizle bağlantıyı tamamen kesin. Şarj edilirken belirli aralıklarla powerbank’i kontrol edin. Tüm LED ışıklar yanar yanmaz şarj cihazınızın fişini çekin. LED ışıkları çalışmıyorsa, tahmini şarj süresi geçtikten sonra şarj cihazınızın fişini çekin.

4-)Powerbank’in Şarj Edip Etmediğini Kontrol Edin

Powerbank’in doğru şekilde şarj edildiğinden emin olmak için kontrol edin. Powerbank’i şarj ettikten sonra bir USB kablosu kullanarak elektronik cihazlarınızdan birini powerbank’e bağlayın. Powerbank doğru şarj edilmişse, cihazın şarjı dolmaya başlayacaktır. Powerbankiniz şarj edilmemişse başka bir prize takmayı deneyin. Eğer hala aynı sorun devam ediyorsa, bozulmuş olabilir. Üretici firmaya başvurmanızda yarar vardır.

Daha Verimli ve Uzun Ömürlü Powerbank Kullanımı

  • Powerbank’i şarj etmek için çoğunlukla prizleri kullanın. Çünkü prizler, bir laptop veya masaüstü bilgisayardan daha hızlı şarj edebilirler.
  • Powerbank’i aşırı şarj etmekten kaçının. Prizde çok uzun süre takılı bırakmamaya dikkat edin. Cihazı saatlerce şarj etmek, batarya ömrünü azaltabilir.
  • Elektronik cihazınızı ve powerbank’i aynı anda şarj edin. Powerbank şarj olurken, powerbank ile şarj ettiğiniz tüm elektronik cihazları prize takın. Elektronik cihazlarınızı powerbank ile aynı anda şarj ederseniz, şarj olduktan hemen sonra powerbank kullanmanız gerekmez. Bu işlem pil ömrünü artıracaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ