Pırasa Buzlukta Nasıl Saklanır?

Pırasa Buzlukta Nasıl Saklanır?

Pırasa, zengin vitamin ve mineral içeriği ile yüksek besin değeri olan sebzelerden bir tanesidir. Özellikle kış aylarında tüketimi fazla olan pırasanın yaz aylarında da kullanılabilmesi için bozulmadan uzun süre boyunca saklanması büyük önem taşımaktadır.

Pırasanın bozulmadan uzun süre saklanması için uygulanabilecek en pratik ve sağlıklı yöntemlerden bir tanesi buzluktur. Derin dondurucuda pırasanın saklanması ve sonrasında kullanımı sıkça tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir.

Derin dondurucuda saklanılacak pırasanın hangi işlemlerden geçmesi gerektiği ve bozulmadan uzun süre saklanılması için neler yapılması gerektiği aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Siz de pırasalarınızı buzlukta bozulmadan saklamak istiyorsanız, aşağıda anlatılan adımları harfiyen yerine getirebilirsiniz.

1-)Güzelce Yıkayınız

Öncelikli olarak sağlık açısından pırasaları yıkayarak tüm pisliğinden ayırınız. Bu işlem esnasında suyun içerisine birkaç damla sirke koymanız daha dezenfekte olmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda sirkenin mikroorganizma öldürücü etkisi insan vücuduna zarar vermeden bu işlemin gerçekleşmesini sağlayacaktır.

Sirkeli su içerisinde bir süre pırasaları bekletmek, ardından bol su ile birkaç defa yıkamak saklanma öncesi yapılması gereken temizleme işlemlerini kapsamaktadır.

2-)İstediğiniz Boyutlara Getirin

Pırasaların bölünmeden bütün halde saklanması nerede ise imkansızdır. Derin dondurucuda az yer kaplaması açısından mutlaka uygun boyutlara getirilmesi gerekmektedir. Bunun için isterseniz kullanacağınız ufak boyutlara getirebilirsiniz, istersenizde kullanmadan önce bölmek üzere sadece belli başlı boyutlara getirebilirsiniz.

3-)Şoklama İşlemini Gerçekleştirin

Pırasanın kendine has o özel rengini ve tadını koruması için derin dondurucuya koymadan önce mutlaka şoklama işlemini yapmanız gerekmektedir. Şoklama işlemini derin dondurucuda saklayacağınız birçok sebze için gerçekleştirebilirsiniz.

İlk önce uygun boyutlara getirdiğiniz pırasaları kaynar su içerisine koyunuz ve birkaç dakika su içerisinde bırakınız. Birkaç dakika sonra hiç zaman kaybetmeden pırasaları buradan alınız ve içerisinde buz olan soğuk su içerisine koyunuz ve birkaç dakika sonra buradan da alınız.

Bu işlem ile şoklama işlemini evdeki imkanlarınız ile gerçekleştirmiş olursunuz. Bu sayede sebzelerinizi daha uzun süre derin dondurucuda bozulmadan saklayabilirsiniz.

4-)Uygun Ambalajlama Yapınız

Şoklama işleminin ardından pırasaları uygun porsiyonlarda ayırarak buzdolabı poşetlerinin içerisine koyunuz. Uygun poşetlemenin ardından buzdolabı poşetlerinin ağzını hava almayacak şekilde kapatınız. Üzerine hazırladığınız günün tarihini yazarak derin dondurucunuza yerleştiriniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ