Porçöz Lekesi Nasıl Çıkar?

Porçöz Lekesi Nasıl Çıkar?

Mutfak ve banyoların fayanslarından çaydanlık gibi eşyalardaki kireçlenmelere kadar geniş bir alanda kullanılan bir ürün olan porçöz çok güçlü bir yapıya sahiptir. Kullanırken hem çok solumamalı hem de ciltle temasından kaçınılmalıdır. Son derece kuvvetli bir çözücüdür ve bu yapısı kullandığımız yüzeylerde de oldukça belirgin şekilde kendini gösterecektir.

Porçöz metal eşyalarda çok fazla deformasyona sebep olmasa da özellikle mermer yüzeylerde aşınma ve tortulanmaya sebep olabilir. Giysilerde ise teması durumunda renk ve dokuda hasara sebep olması ise neredeyse kaçınılmazdır. Bunu önlemek için yüzeylerdeki uygulamalarda hemen porçöz kalıntılarını deterjan ya da sıvı sabun ile temizleyip bol su ile iyice durulama yoluna giderek hasarı azaltabilirsiniz. Giysiler konusunda ise önlük ve yıpranması durumunda sorun olmayacak bir kıyafet seçebilirsiniz.

Bu önlemleri almadınız ve porçöz lekeleriyle mücadele etmek zorunda kaldınız, yapabileceğiniz birkaç etkili yöntem mevcut. Bunları vakit kaybetmeden dikkatle uygularsanız porçözden kaynaklanan koyu lekelerden kurtulma şansınız vardır. Üzerinden vakit geçtikçe lekelerin çıkma olasılığı düşecektir, buna dikkat ediniz.

Porçöz Lekesini Çıkarma Yöntemleri

1-)Sıvı Sabun

Sıvı sabun uygulaması leke oluştuğunda değil porçöz uygulamasından hemen sonra yapmanız gereken bir şeydir. Porçözle temizlediğiniz yüzeydeki kalıntıları deterjanla çözdürmeniz ve porçözün zararını en aza indirgemeniz ardından da bol su ile dikkatli ve ayrıntılı bir şekilde durulamanız gerekir. Bu sayede porçözden kaynaklanabilecek lekeleri ve soluduğunuzda size vereceği zararı önlemiş olursunuz.

2-)Çamaşır Suyu

Çamaşır suyunu ise leke oluştuktan sonra bu koyu renkli lekeleri çıkarmak için kullanabilirsiniz. İlk olarak bir önceki adımda anlatılan işlemi uygulayın ve porçöz kalıntılarını temizleyin. Ardından oluşan lekeler için ıslak bir sünger ya da beze çamaşır suyundan bir miktar dökerek iyice ovarsanız lekeler çıkacaktır. Süngeri bastırarak silmeniz gerekmektedir.

3-)Limon ve Tuz

Çamaşır suyu yerine daha doğal ve zararsız bir şey kullanmak isterseniz limon tam da bu iş için uygun olacaktır. Ortadan ikiye kestiğiniz limona bir miktar tuz dökün ve lekeli bölgeyi bu limonla iyice ovalayın. Ya da limonun suyunu çözücü olarak kullanıp sünger yardımı ile ovarak da lekeleri çıkarabilirsiniz.

4-)Boya Kapatıcı Solüsyon veya Nişasta

Porçöz lekesinin kıyafetlerde daha zorlu olduğuna hiç şüphe yoktur. Çamaşır suyu lekesi gibi elbisenin rengine zarar veren bu kimyasalın neden olduğu lekeyi önlemek için boya kapatıcı solüsyonlardan faydalanabilirsiniz. Bu ürün leke olan yere uygulandığında lekenin görünürlüğünü azaltacak ve ondan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Eğer bu uygulamadan yeterince iyi bir sonuç alamazsanız lekenin üzerine bol miktarda mısır nişastası dökün ve bekleyin. Ardından elektrikli süpürge ile nişastayı çektirin. Son olarak da elbisenizin kumaşına uygun bir programda çamaşır makinesinde yıkayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ