Balık Yedikten Kaç Saat Sonra Yoğurt Yenir?

Balık Yedikten Kaç Saat Sonra Yoğurt Yenir?

Balık yedikten kısa bir süre sonra rahatlıkla yoğurt tüketebilirsiniz. Halk arasında her ne kadar balık ile yoğurt yenmez ya da ayran içilmez gibi bir algı oluşsa da bu bilgi eksiktir. Eğer damak tadınız uyuyorsa, herhangi bir alerjiniz bulunmuyorsa ve en önemlisi yediğiniz balık taze ise yoğurt tüketebilirsiniz.

Balık Yedikten Kaç Saat Sonra Yoğurt Yenir?

Balık ile ayran içen ya da yoğurt yiyen birçok insan bulunmaktadır. Aynı şekilde bu ikiliyi beraber tükettiğinde zehirlenen de birçok insan bulunmaktadır. Bu zehirlenme vakaları halk arasında “kesinlikle balık ile yoğurt tüketilmemelidir yoksa zehirler” gibi bir algı oluşmasına sebep olmuştur. Yukarıda da belirttiğimiz gibi doğru koşullar sağlandığı takdirde iki ürün de tüketilebilir, eğer herhangi bir problem yaşanacağından korkuyorsanız da 1-2 saat sonrasında yoğurt tüketebilirsiniz.

Balık, bayatlamaya başladığı andan itibaren tüketilmeye başlandığında midenizi etkileyecektir. Kimi balık tamamen bozulduğunda etkilenir, kimi de balığı piştikten sonraki gün tükettiğinde bile etkilenebilir. Bu kısım biraz kişilerin mide hassasiyetleri ile ilgilidir. Fakat balık taze ve yanında tüketeceğiniz diğer ürün de taze ise korkmadan tüketebilirsiniz. Yani burada en önemli detay balığın muhakkak taze olması gerektiğidir.

Bayat Balık Nasıl Anlaşılır?

Bayat balığı anlamak oldukça kolaydır. Çünkü gözle görülür biçimde farklılıklar meydana gelmektedir. Öncelikle her zaman alacağınız balığı detaylı bir şekilde gözlemlemeniz gerekmektedir, buna dikkat ederseniz kolaylıkla taze balık ya da bayat balık ayrımını yapabilirsiniz.

  • Alacağınız balığı kendiniz seçmekte ısrarcı olun. Belki de en önemli detaylardan biri de bu sayılabilir. Sürekli aldığınız bir balıkçı değilse, kurnazsa sizin seçmenize izin vermeyebilir. Fakat her zaman bu konuda ısrarcı olmanızı öneririz. Böylece alacağınız balığı inceleyebilirsiniz.
  • Bayat balık renk olarak taze balık ile kıyaslandığında oldukça sönük ve gri gelecektir. Taze balıkları çekici kılan özelliklerinden beri canlı gözükmeleridir. Oldukça parlak olduklarından dolayı bayatlamış ya da bayatlamaya başlamış bir balığı kolaylıkla fark edebilirsiniz.
  • Bayatlamış balığın gözleri içine göçer. Çirkin bir görüntüsü olur. Ayrıca dokunduğunuzda pulları da elinize gelecektir.
  • Oldukça parlak olduklarından dolayı bayatlamış ya da bayatlamaya başlamış bir balığı kolaylıkla fark edebilirsiniz.
  • Bayatlamış balığın gözleri içine göçer. Çirkin bir görüntüsü olur. Ayrıca dokunduğunuzda pulları da elinize gelecektir. Aynı zamanda bayatlamış balıklar kokmaktadır. Normal şartlarda balıktan kötü herhangi bir koku almamanız gerekir. Eğer balıklarda kötü bir kokuya rastladıysanız, kesinlikle almamalısınız.
  • Bayatlamış olan balıkların solungaçları da olmaz ya da taze balık solungacı takarak tazeymiş gibi gösterebilirler ama burada da sizin gözlemlemeniz oldukça faydalı olacaktır. Çünkü taze gibi gösterilmiş olan balıklar dikkatli bakıldığında kolaylıkla anlaşılabilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ