Sabahları Ciğerlerimin Ağrısıyla Uyanıyorum

Sabahları Ciğerlerimin Ağrısıyla Uyanıyorum

Sabahları ciğerlerimin ağrısıyla uyanıyorum diyen bir kişinin akciğerlerinde ciddi bir rahatsızlık olabilir. Bu rahatsızlığın kaynağı acilen bulunmalı, uygun tedavi yapılmalıdır.

Akciğerlerde meydana gelen rahatsızlıklar;

  • Bakteri kaynaklı enfeksiyonlar olabilir. Bu tarz rahatsızlıklarda kişinin sabahları ciğerlerimin ağrısıyla uyanıyorum demesinin dışında ciddi öksürük ve hırıltıda ağrıya eşlik etmektedir. Pnömoni, tüberküloz, gibi rahatsızlıklar bakteri kaynaklı akciğer rahatsızlıklarında başta gelmektedir.
  • Akciğerde patolojik değişimlerden kaynaklı da ağrı oluşabilmektedir. Özellikle uzun yıllardır sigara kullanan kişilerde akciğerlerin tahrip olmasına bağlı olarak sabahları akciğerde ağrıyla uyanma sıkça görülmektedir. Bu tarz ağrı çeken kişilerin acilen sigarayı bırakması gerekmektedir.
  • Uzun yıllar sigara kullanımına bağlı olarak oluşan kronik obstruktif akciğer hastalığı diğer bir adıyla KOAH akciğerde meydana gelen patolojik tıkanmalardan dolayı oluşmaktadır. Bu rahatsızlık kişilerin nefes alırken ciddi zorlanmasına sebep olmaktadır.

Ciğerlerim Ağrıyor Öksürüyorum

Kişinin uzun süreli çektiği ciğerlerindeki ağrının birçok sebebi olabilmektedir. Özellikle sabahları ciğerlerimin ağrısıyla uyanıyorum diyen kişilerin mutlaka bir göğüs doktoruna muayene olması gerekmektedir.

Uzun süreli sigara kullanımı akciğerlerde bazı değişimlere sebep olmaktadır. Özellikle uzun süreli sigara kullanımlarında akciğerde kanser oluşumu gözlenmektedir.

Akciğerde meydana gelen kanserlerde erken teşhis önemlidir hatta hayati önem taşımaktadır. Akciğer kanserlerinde cerrahi müdahale gerekli olmaktadır. Ancak bazı durumlarda özellikle erken teşhis edilemeyen akciğer kanserlerinde cerrahi müdahale yapılması imkansız olabilmektedir.

Ciğerlerde meydana gelen rahatsızlıkların sebebi akciğerlerden kaynaklı değilde akciğerleri kaplayan plevra olarak adlandırılan akciğer zarında meydana gelen bir problemden dolayı da kaynaklanabilmektedir. Plevra zarında meydana gelen;

  • İnflamasyon oluşumu
  • Akciğer zarının su toplaması
  • Parazit ( akciğer solucanı yada kelebeği gibi parazitlerin) bulunması ciddi enfeksiyonlara sebep olabilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ