Emzirme Döneminde Kabızlık İlacı Kullanımı

Emzirme Döneminde Kabızlık İlacı Kullanımı

Hamilelikten sonraki zorlu ve bir o kadar da mucizevi dönemlerden biri emzirme sürecidir. Anne sütünün bebeğin büyümesi ve gelişimi açısından önemli olması, emzirme dönemini de önemli kılmaktadır. Bu süreçte annenin beslenmesi, kullandığı ilaçlar ve yaşam tarzı anne sütünü olumsuz etkileyebilir. Bu sebepten özellikle yeni olmuş anneler bu evrede, her konuda temkinli davranmaktadır.

Emzirme döneminde ilaç kullanımının bebeğin sağlığına zarar verip vermeyeceği, en çok merak edilen konuların başında gelmektedir. Kullanılan ilaçların içeriğinde bulunan kimyasal maddeler, anne sütünü bozabilir ve olumsuz etkileyebilir. Anne sütündeki olumsuzluk ise dolaylı olarak bebeğin büyümesini ve gelişimini etkileyebilir. Bu yüzden hamilelik döneminde olduğu gibi emzirme sürecinde de, doktor kontrolü ve tavsiyesi haricinde kesinlikle ilaç kullanılmamalıdır. Bilinçsizce ilaç kullanımı, bebeğin sağlığını ve gelişmesini olumsuz etkileyebilir.

Emzirme Döneminde Kabızlık İlacı Kullanımı

Hamilelik sürecinin ardından bağırsak hareketlerinde azalma meydana gelebilir. Bağırsak hareketlerindeki yavaşlık ise kabızlık sorununu beraberinde getirir. Hamilelikten sonraki süreçte kadınlarda, kabızlık sorununa sık rastlanmaktadır. Emzirme döneminde annenin kabızlık sorununun olması, bebeği de etkileyebilir. Dışkılamada sorun yaşanması(kabızlık) durumunda, kadınlar ilaç ile tedavi arayışına girerler. Emzirme döneminde kabızlık ilacı kullanımının kesinlikle doktor kontrolü dahilinde olması gerekmektedir. Bilinçsizce ilaç alınması, anne sütünü etkileyebilir ve dolaylı olarak bebeğin sağlığını tehdit edebilir.

Bu evredeki kabızlık sorununu, ilaç dışında bir takım doğal yöntemlerle de giderebilmek mümkündür;

  • Bol lifli besin öğelerinin tüketilmesi önerilir. Sebze ve meyvelerin fazlaca tüketilmesi iyi gelecektir.
  • Dışkılama isteğinin sürekli ertelenmesi, kabızlığa davetiye çıkaran unsurdur. Bu yüzden tuvalet yapma isteği ertelenmemelidir.
  • Gün içinde bol bol sıvı tüketmek, kabızlığı önleyicidir.
  • Emzirme döneminde düzenli spor ve egzersiz hareketlerinin yapılması önerilir. Egzersizler sayesinde bağırsaklar daha düzenli çalışır hale gelebilir. Bu da kabızlığın ortadan kalkması anlamına gelir.

Emzirme döneminde kabızlık ilacı kullanımı hakkında daha doğru ve detaylı bilgi için, uzman doktora başvurulması tavsiye edilir. Bu evrede gerek kabızlık gerek başka bir rahatsızlık yani her ne olursa olsun, kesinlikle bilinçsizce ilaç kullanılmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ