Arabadan Kusmuk Kokusu Nasıl Çıkar?

Arabadan Kusmuk Kokusu Nasıl Çıkar?

Belki de araç içinden çıkabilecek en kolay kokulardan biri kusmuk kokusudur. Tabii eğer koltuklara bulaşıp çok geç temizlenmediyse. Bu koku genelde sadece aracın uzun süre havalandırılmasıyla çabucak dağılabilecek bir kokudur.

Arabadan Kusmuk Kokusu Nasıl Çıkar?

İlk duyulduğu zaman oldukça rahatsız edici olan fakat yukarıda da söylediğimiz gibi bir süre aracı havalandırdığınızda kolay bir şekilde dağılabilecek kokulardan biridir kusmuk kokusu. Kusan kişinin yaş ortalamasına da bağlı olarak, erken bir şekilde temizlendiğinde kalan kokuyu bertaraf etmek oldukça kolaydır.

Bu koku, günlerce süren bir koku değildir öncelikle onu belirtelim. Tabii ki araç içindeki kumaşa sinebilmektedir fakat sizi kesinlikle rahatsız etmemektedir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken öncelikle kirlenen ve lekelenen bölgeyi temizlemek olmalıdır. Bu bölgenin temizliğini sağladıktan sonra aracınızın tüm camlarını açabilir ve kokunun direkt olarak yok olmasını sağlayabilirsiniz.

Midesi Bulanan Kişiye Nasıl Müdahale Etmek Gerekmektedir?

  • Kronik, bir hastalık sonucu ya da direkt arabadan dolayı midesi bulanan kişilere nasıl müdahale ettiğiniz çok önemlidir. Burada öncelikle kişiyi rahatlatacak söylemlerde bulunmanız gerekmektedir. Aynı anda yumuşak bir müzik ile de bu kişiyi rahatlatabilirsiniz.
  • Araç içinde mide bulantısı yaşayan kişilerin en rahatsız olduğu durum aracın çok sık durup kalkmasıdır. Çok elinizde olmasa dahi, aracı sürekli durdurup kaldırmaktan ve ani frenlerden de kaçınmanızı önerebiliriz. Bunun yanında, midesi bulanan kişinin midesini rahatlatacak yiyecekler, nane limon, naneli şeker gibi ek alternatifler ile de kişinin midesini rahatlatabilirsiniz.
  • Araç içerisinde midesi bulanan kişilerin rahatsız olduğu bir diğer konu ise konuşturulmalarıdır. Aracınızda böyle bir kişi var ise onu konuşturmak yerine kendi haline bırakmanız daha doğru bir karar olacaktır.
  • Mide bulantılarına en iyi gelen yiyeceklerden biri de tuzlu yiyeceklerdir. Varsa kraker, ayran gibi yiyecekler ile de mideyi rahatlatabilirsiniz.
  • Çok sık böyle vakalar ile karşılaşılıyorsa, aracın içerisinde her zaman mide bulantılarını engelleyecekler haplardan bulundurmak oldukça faydalı olacaktır.

Midesi Bulanan Kişiye Yapılmaması Gerekenler

  • Eğer kusma isteği kendiliğinden gelmiyorsa, kesinlikle karışılmamalıdır. Yani dışarıdan boğaza kadar işaret parmağını sokmak yerine göre sakıncalı olabilmektedir.
  • Yağlı ve tatlı yiyeceklerden uzak durulması gerekmektedir. Kişi zaten istemeyeceği gibi sizin de bu konuda herhangi bir baskı uygulamamanız en doğrusu olacaktır.
  • Günümüze kadar gelen eski adetleri mümkün olduğunca uygulamamanız gerekmektedir. Bu adetlerden birine örnek vermek gerekirse, araba tutan kişiye benzin içirmek. Bu aslında tamamen psikolojik bir durumdur ve benzin ile bir ilgisi de yoktur. Bu konuya daha bilimsel yaklaşmamız gerekirse, böyle bir durumda en mantıklı yapılacak şey, yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi mide bulantılarını önlemek için kullanılan haplar olacaktır.
  • Yukarıda da anlattığımız gibi, kesinlikle aracı çok sık hareket ettirmemeye çalışmalısınız. Sürekli dur kalk yapan araçlar kişinin midesinin de sallanmasına ve haliyle bulantılara sebep olmaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ