Pudra Lekesi Nasıl Çıkar?

Pudra Lekesi Nasıl Çıkar?

Günlük hayatlarımızda pudra erkeklerden daha çok kadınların kullanımında olan bir malzemedir. Bunun en temel nedeni de pudranın makyaj yapımında ve bebek bakımında kullanılan bir malzeme olmasıdır. İlk olarak hemen hemen bütün kadınlar makyaj yaparken pudra kullanmaktadır. Çünkü pudra her ne kadar fondötene göre daha az kapatıcı özelliği bulunan bir ürün olsa da günlük makyajlar için daha doğal bir görünüm kazandırıyor olmasından dolayı tercih edilmektedir.

Diğer bir taraftan da fondöten uygulanmış olsa dahi makyaj sabitleme özelliğinin bulunmasından dolayı da makyaj yaparken tercih edilen ürünlerden biri olarak yer almaktadır. Özellikle günlük makyajlarda da sıklıkla kullanılmasından dolayı pudra lekelerinin oluşumu da artmaktadır.

Bir başka pudra çeşidi olan halk arasında bebek pudrası olarak da bilinen saf pudra ise çoğunlukla bebek bakımında kullanılsa da kadınlar arasında makyaj pişirme adıyla yaygın olarak bilinen yöntem için de kullanılmaktadır. Genel olarak pudra kullanımı bu kadar yaygın olunca da pudra lekelerinden de kaçınmak zorlaşmaktadır. Ancak pudra yapısı itibari ile kolaylıkla temizlenebilir bir üründür. Her ne kadar kolay temizlenebilse de dikkat edilmesi gereken ve uygulanması gereken bazı yöntemler kullanılmalıdır.

Pudra Lekesi Nasıl Çıkar?

1-)Elektrik Süpürgesi ile Temizleme

Elektrik süpürgesi pudra temizliğinde kullanılabilecek eşyalardan birisidir. Ancak her durumda kullanımı uygun değildir. Eğer makyaj malzemesi olan pudra yere düşmüş ve kırılarak yere saçılmış ise ya da bebek pudrası olarak bilinen saf pudra bir şekilde yere devrilip dökülmüş ise yayılmasına izin vermeden hemen elektrik süpürgesi yardımı ile süpürülmelidir. Bu şekilde oluşan pudra lekesinden büyük oranda kurtulacaksınızdır. Ancak pudra toz bir yapıya sahip olduğu için bu şekilde tamamen geçmeyecektir.

Bunun için pudra dökülen zemini silmeye uygun olan yapıdaki kuru bir bez ile pudra dökülen alanı dairesel hareketler ile ovalayarak dikkatli bir şekilde silmeniz durumunda pudra lekesi tamamen geçecektir.

2-)Çamaşır Deterjanı ile Temizleme

Özellikle de kıyafetlere bulaşan pudra lekeleri için çamaşır deterjanı yöntemi en etkili yöntemdir. Bunun için öncelikle yumuşak bir bez ya da sünger ile kıyafetinizin üzerinde bulunan fazla pudra tozlarını temizlemeniz gerekir. Bu aşamayı uygulamak için mutlaka yumuşak bir bez ya da sünger kullanmanız gerekir.

Eğer elinizle bu işlemi yapmayı denerseniz pudrayı ipliklerin arasına iterek daha zor çıkmasına neden olmuş olursunuz. Fazla pudrayı uygun şekilde alarak temizledikten sonra kalan lekeyi kuru ve yumuşak bir bez yardımı ile dairesel hareketler ile fazla bastırmadan ovalayarak temizleyin. Eğer bu şekilde tam olarak geçmezse ki özellikle de beyaz çamaşırlarda geçmeyecek ama büyük oranda hafifleyecektir.

Ardından yine yumuşak bir bezi nemlendirerek üzerine az miktarda çamaşır deterjanı dökerek bezi iyice köpürtün. Bu şekilde köpürtmüş olduğunuz bez ile lekeli bölgeyi leke tamamen geçene kadar silin ve daha sonra bol su ile durulayarak kurumaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ