Salatalık Turşusunun Sert Olması İçin Ne Yapılır?

Salatalık Turşusunun Sert Olması İçin Ne Yapılır?

Salatalık turşusunun sert olması için salatalık seçiminiz ve turşu kurarken kullandığınız tuz miktarı oldukça önemli bir detaydır. Eğer turşunuz bir türlü sert olmuyorsa, muhakkak bu iki detaydan birine dikkat etmediğinizden kaynaklanmaktadır.

Salatalık Turşusunun Sert Olması İçin Ne Yapılır?

Salatalık turşusu özellikle ilk kez kurulacaksa kesinlikle daha önce yapmış birinden ölçü alarak yapmak oldukça önemlidir. Tuz, su, sirke gibi turşuda bulunan malzemelerin ölçüsüne dikkat edilmediği taktirde turşu da istenilen lezzette olmayacaktır hatta eriyebilmektedir de.

  • Turşunun sert olması için ilk yapmanız gereken seçtiğiniz salatalıklara özen göstermek olmalıdır. Yumuşamış, bozulmaya başlamış olan salatalıklardan kesinlikle turşu yapmamalısınız.
  • Aynı şekilde salatalıkta da kendi içinde cinsleri olduğu için, her salatalıkla da turşu kurulmamaktadır. Daha çok tırtıklı yüzeyli, sert, diri ve özellikle turşuluk olarak satılan salatalıklardan tercih edilmesi gerekmektedir.
  • Salatalık turşusunun sert olmasını sağlayabileceğiniz bir diğer detay da turşu kurarken kullandığınız tuz miktarıdır. Eğer tuzu az kullandıysanız turşunuz erimeye başlayacağından tüketmek oldukça zor olacaktır. Yine tuzun az olmasına bağlı olarak kurduğunuz salatalık turşuları eriyebilmektedir.

Salatalık Turşusu Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi, salatalık seçiminiz oldukça önemlidir. Turşu yapmaya başlamadan önce salatalıkların yumuşamamış ve diri olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Aynı şekilde yine salatalık alırken her zaman turşuluk olarak satılan salatalıkları tercih etmelisiniz.
  • Salatalıklarınızı kurmadan önce her zaman temiz olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Yani akan suyun altında yıkamalısınız ve daha sonrasında süzülmesi için bir kap içerisinde bekletebilirsiniz.
  • Turşu kurarken yine dikkat edilmesi gereken belki de en önemli detay kullanılan sudur. Turşunuzu her zaman içme suyu ile kurmanız gerekmektedir. Diğer su bakteri olarak fazla kirli olduğu için bu su ile turşu kurulması, turşunun tadını da oldukça etkileyecektir.
  • Turşunuzu her zaman iri tuz ile kurmalısınız. Diğer tuzlar turşunun tadını olumsuz olarak etkileyebilmektedir.
  • Turşunuza lezzetli bir tat vermesi açısından içerisine sarımsak, defne yaprağı, maydanoz ve dereotu gibi gıdalar koyabilirsiniz.
  • Salatalık turşusu, salatalığın bütün hali ile yapıldığı için, kürdan ya da iğne yardımıyla salatalıklarınızı delerseniz, daha kısa süre içinde suyun daha çabuk salatalıklara nüfuz etmesini sağlamış olursunuz.

Turşu Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Turşu çok severek tüketiliyor olsa da aşırı tüketim sonucunda içindeki tuz oranından dolayı vücudu susuz bırakabilmektedir. Turşu tükettikten sonra bu yüzden bol bol su içmelisiniz. Yine içindeki tuz miktarından dolayı tansiyon hastaları için riskli bir gıdadır. Bur tür hastalar turşuyu hiç tüketmemeli ya da haftada 1-2 tane salatalık olacak şekilde tüketmelilerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ