Gres Yağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Gres Yağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Gres yağı lekesi; makineleri, özellikle motorları tamir esnasında kişilerin kıyafetlerine, etrafa yayılabilir ve leke oluşumu gözlenebilir. Motor yağı lekesi motor yağının yağlı yapısından dolayı çıkarılması çok zahmetli ve zor olan bir lekedir.

Motor yağından dolayı oluşan lekeyi çıkarmak, etrafa daha fazla yayılmasını önlemek ve lekeyi çıkarma esnasında etrafa zarar vermemek için aşağıdaki metodu takip etmenizi tavsiye ederiz.

1-)Yağın Fazlasını Alın

Yağın daha fazla emilmesini önlemek ve lekenin daha kalıcı olmasını engellemek amacıyla hızlıca lekeye müdahale ediniz. Yağın fazla miktarını kağıt havlu ile yada bir kuru bez ile emdirin. Bu işlemi ne kadar çabuk yaparsanız, lekenin o derece yayılmasını önlemiş olursunuz.

2-)Mısır Nişastası ve Pudra Serpin

Yağın fazlasını sildikten sonra ikinci adım olarak yapmanız gereken emilen yağın dağılmasını önlemektir. Burada mısır nişastası ve pudra kullanın. Pudra ve mısır nişastasını yağlı bölgeye serpin ve en az 15 dakika bekleyiniz.

Bu süre yağ miktarının fazla olmasına göre değişebilir. Arada eliniz ile pudra ve mısır nişastasının yağı çekip çekmediğini kontrol ediniz. Gerekli görürseniz bu işlemi ikinci defa tekrarlayabilirsiniz.

3-)Bulaşık Deterjanı Dökün

Mısır nişastası ve pudra yağı iyice çektikten sonra kumaş üzerine fazla baskı yapmadan mısır nişastası ve pudrayı alınız. Bu işlemden sonra bulaşık deterjanını yağ lekesinin üzerine dökün ve eliniz ile yavaş yavaş ovalayın.

Bu işlemi yaparken bir fırça kullanabilirsiniz. Fırça ile kumaşa zarar vermediğinizden emin olunuz. Bu işlemin ardından kıyafetlerinizi yıkama koşullarına dikkat ederek yıkayınız. Çamaşır makinesinde yıkayarak kıyafetinizi temizleyecek iseniz bu aşamadan sonra direkt çamaşır makinesine atarak yıkayınız, hiç bekletmeyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ