Sigara Böreği Buzlukta Nasıl Saklanır?

Sigara Böreği Buzlukta Nasıl Saklanır?

Sigara böreği kolay yapımı ve lezzeti ile ev hanımlarının vazgeçilmezi haline gelmiştir. Yapılan günlerde, akşam misafirliklerinde pratik oluşu nedeni ile sık sık tercih edilmektedir. Sigara böreğinin önceden hazırlanıp buzdolabının derin dondurucu kısmında saklanabiliyor olması da sık sık tercih edilmesine sebep olmaktadır.

Sigara böreğinin buzlukta nasıl saklanabileceği aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Siz de yeni yapılmış gibi taze ve nefis bir şekilde buzluktan çıkardığınız sigara böreklerini tüketmek istiyorsanız aşağıdaki adımları dikkatlice takip ediniz.

1-)Sigara Böreklerini Hazırlayın

Sigara böreğini buzlukta saklamadan önce sanki sigara böreğini şimdi pişirecekmişsiniz gibi bütün hazırlıkları tamamlayınız. Sigara böreğinin iç harcını kendi isteklerinize göre ayarlayınız. İç harcın özellikleri saklama koşullarını hatta saklanma süresini değiştirebilmektedir. Bu sebeple içerisine koyduğunuz harca çok dikkat ediniz.

2-)Buzdolabı Poşetine Koyun

Sigara böreklerini düzgün bir şekilde sardıktan sonra önce bir süre dinlenmesi için bekleyiniz. Bu bekleme işlemini buzdolabının alt kısmında bekleterek de sağlayabilirsiniz. Bekleme işleminin ardından sigara böreklerini kullanacağınız miktarlarda ayırarak buzdolabı poşetlerine koyunuz ve paketleyiniz.

Paketleme işleminin ardından buzdolabı poşetlerinin ağızlarının sıkıca kapatıldığından emin olunuz. Sıkıca kapatılmaması durumunda sigara börekleri beklenilen sürenin çok daha altında bozulma meydana gelebilmektedir.

Buzdolabı poşeti bulunmadığı durumlarda sigara böreklerini kapalı kaplar içerisine koyarak ya da streç film ile kaplayarak da saklayabilirsiniz. Bu şekilde saklama metotlarının dışında derin dondurucunuzda saklayabileceğiniz sizin için çok daha pratik gelen metotlar var ise onları da kullanabilirsiniz.

3-)Yapılış Tarihini Yazın

Bu adım derin dondurucuda saklanacak bir çok yiyecek için yapılması gereken bir husustur. Burada yapmanız gereken her poşetlediğiniz yiyecek üzerine yapım tarihini yazmak. Bu sayede belirli aralıklar ile yaptığınız kontrollerde tüketim zamanı geçmiş olabilecek yiyecekleri kolaylıkla tespit edebilirsiniz ve bunlardan kurtulabilirsiniz.

Bu şekilde derin dondurucuda saklanan yiyeceklerden kaynaklanan zehirlenmelerin de önüne geçmiş olursunuz.

NOT: Buzdolabının derin dondurucu kısmında saklayacak olduğunuz sigara böreklerini muhakkak şeffaf poşetler içerisinde saklayınız. Bu aradığınızda daha kolay bulmanızı sağlar aynı zamanda da yufkalara boyar maddelerin geçmesini ve renklerinin değişmesini de önlemektedir. Son olarak poşetlere ayırdığınız miktarların çok fazla olmamasına dikkat ediniz, bu durumda sigara böreklerinin birbirine yapışmasını ve yufkaların yırtılmasını önlemiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ