Simit Nasıl Saklanır?

Simit Nasıl Saklanır?

Tüketilen gıdaların tazeliği lezzet açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle taze gıdaları tüketmek daha çok keyif verir. Sağlık açısından taze ya da bayat olması bir ayrım getirmese de damak zevki anlamında ve tüketim miktarı anlamında besinlerin tazeliği fark gösterir.

Bu yüzden de herkes fazladan alınan tüm besileri tazeliğini koruyarak saklamak ister. Bazı besinler için bu zorluk ifade etse de bütün yiyecekleri tazeliğini koruyacak şekilde saklamak mümkündür. Bizim toplumumuzda özellikle kahvaltı sofralarında sıklıkla tüketilen besinlerden biri simittir. Ancak zaman zaman alınan simitler fazla gelebilir. Bu durumlarda simitleri saklamak gerekir ancak simit saklarken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Aksi halde simitler tazeliklerini kaybeder ve ilk alındığı anda yenmesi kadar keyif vermez.

1-)Buzdolabında Saklama

Besinleri tazeliğini koruyarak saklamak için en önemli nokta sıcaklıktır. Sıcaklığın yüksekliği ise saklama süresini etkiler. Bu yüzden akşama ya da sabaha yemek istediğiniz fazla simitlerinizi buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken işlem simitlerinizi poşetleyerek kaldırmak.

Ancak poşetlediğiniz simitlerin hava almadığını kontrol edin. Çünkü hava alan simit sertleşir ve kurur. Bu durum taze aldığınız simidinizin bayatlamasına sebep olmuş olur. Simit buzdolabında daha uzun süre de saklanabilir fakat bu süre uzadıkça simidin tazeliği de doğru orantılı olarak azalacaktır. Yemek istediğiniz miktarda simidi yarım saat ya da 1 saat önceden dolaptan çıkararak oda sıcaklığına gelmesini sağlayabilirsiniz. Hemen yemek istiyorsanız, mikrodalga fırında ya da fırında 100 derecede birkaç dakika boyunca ısıtarak sıcak ve taze bir şekilde simidinizi yiyebilirsiniz.

2-)Derin Dondurucuda veya Buzlukta Saklama

Öncelikle derin dondurucular ardından buzdolaplarının buzluk kısımları evlerde ulaşılabilen en düşük sıcaklıkları sağlar. Bu durum da taze muhafaza etmek istediğimiz ürünleri daha uzun taze olarak saklamamıza olanak sağlar.

Fazla gelen simitleri bu şekilde saklamak için ise öncelikle bütün bir simidi ortadan ikiye bölün. Bunun nedeni daha az yer kaplayarak daha rahat saklayabilmenizdir. İkiye böldüğünüz simitleri uygun büyüklükteki buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Ardından ağız kısımlarını sıkı sıkı kapatın ve hava almadıklarından emin olun. Bu şekilde simitleri 3 ay boyunca buzlukta saklayabilirsiniz. Tüketmek istediğiniz zaman ise buzluktan çıkardığınız halde kapaklı bir tavaya koyun. Kısık ateşte 10 dakika içinde ilk günkü gibi olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ