Bebek Kıyafetleri Hangi Programda Yıkanır?

Bebek Kıyafetleri Hangi Programda Yıkanır?

Bebek kıyafetleri, bebeklerin hassas olmasından dolayı yıkanırken mümkün olduğunca dikkat edilmesi gereken ürünlerden biridir. Hem bağışıklık sistemlerinin yeni yeni oluşması hem de vücutlarının hassasiyetinden dolayı her deterjanla ve her ısıda yıkanmamalıdır.

Bebek Kıyafetleri Hangi Programda Yıkanır?

Yeni üretilen makinelerde bebek ürünleri için ayrı bir program bulunmaktadır fakat daha eski makineler için bebek kıyafetleri genellikle sentetik programda ya da 40 derecede yıkanabilmektedir.

Bebek kıyafetlerini yıkarken kullanacağınız deterjanın da ağartıcı veya yüksek oranda kimyasal barındırmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Sabun tozu, bu konuda oldukça ideal bir temizleyicidir.

Bebek Kıyafetlerini Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Bebek kıyafetlerini aldıktan sonra muhakkak yıkamanız ve o şekilde kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.
  2. Kullanacağınız deterjanın parfümlü ve kimyasal olmamasına özen göstermelisiniz. Mümkün olduğunca organik ürünler tercih etmeye özen göstermelisiniz. Aksi halde bebeğinizin vücudunda alerjik etkilere yol açabilmektedir. Yukarıda da yazdığımız gibi sabun tozu bebek kıyafetleri için ideal bir üründür.
  3. Aynı şekilde 90 derece gibi yüksek sıcaklıklarda yıkamanıza gerek yoktur. 40 derecede bir sıcaklık bebek kıyafetlerinin hijyenini sağlamak için ideal sıcaklık sayılmaktadır.
  4. Bebek kıyafetlerini yıkadıktan sonra tek durulama ile bırakmamalısınız. Her zaman bir kez daha durulamayı ihmal etmeyin. Böylece sabun ya da deterjan artıklarından tamamen temizlendiğinden emin olmuş olursunuz.
  5. Yıkama ve kurutma işleminden sonra yine bebek kıyafetlerinin ütüsüne de dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu ütüleme işleminin sebebi güzel bir görüntü değil, yıkama işlemine dayanan kirlerin çıkmasını kolaylaştırmaktır. Böylece bebeğin vücudunu bu şekilde de korumuş olursunuz.

Bebek Bakımı

Bebeğin sağlığının önemini hepimiz biliyoruz. Bu sağlığı ise gün içinde meydana gelen ufak tefek durumlar ile de sağlamak mümkündür. Şöyle ki, bebek bakımında dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bu dikkat edilmesi gerekenlere yeterli önem verilmediğinde doğal olarak bebeğinizin sağlığı da risk altında kalmış oluyor. Bebek bezleri, kullanılan şampuan, oturduğu halı, yattığı nevresim gibi bir sürü ayrıntı aslında bebeğin sağlığını doğrudan etkileyebilmektedir.

Ebeveynler her zaman bu yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi ayrıntılara dikkat etmelidir. Yani bebeğinizin bezini sürekli kontrol etmeli, üzerinde emeklediği halının temiz olduğundan emin olunmalı ya da halının üzerine temiz bir örtü serilmeli, gece rahat bir uyku için nevresim takımının temizlenmiş olmasına, yemek yediği kaşığın, tabağın her zaman hijyenik olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Bu tür ayrıntılar önemsenmediğinde, bebeğinizin vücudunda alerjik kızarıklıklar, pişikler ya da çok sık hasta olma gibi belirtiler baş gösterebilir. Unutmayın ki, sağlık her şeyin başında gelir ve bebeğinizin sağlığını yalnızca siz koruyabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ