Soyulmuş Patates Nasıl Saklanır?

Soyulmuş Patates Nasıl Saklanır?

Soyulmuş patates nasıl saklanır ile ilgili ipuçlarını merak ediyorsanız yazımıza göz atarak bilgi edinebilirsiniz. Patates içerdiği besin değerleri ile birlikte en değerli sebzelerden birisidir. Günlük hayatımızda sürekli olarak tükettiğimiz patatesin insan sağlığına birçok faydası olduğu da bilinen bir gerçektir.

Patatesi ister kızartarak ister haşlayarak isterseniz ise fırında pişirerek kullanabilirsiniz. Her türlü yemeğe uygun olan patates ev kadınlarının kurtarıcılarından birisidir. Tadı ile gönülleri çelen patates kızartmasını kahvaltıda sofranızın baş köşesine koyabilir ya da önemli bir misafiriniz gelecekse fırında patates tavuk pişirebilirsiniz. Patates uygun fiyatı ile de dikkat çeken bir üründür ve her mevsim tüketmek uygundur. Patatesi farklı tarifler ile denemenin yanı sıra patatesin nasıl uzun süre muhafaza edileceği de merak edilen sorular arasında yer almaktadır.

Soyulmuş Patates Nasıl Muhafaza Edilir?

Patates soyularak tüketilen bir üründür. Oldukça uzun ömürlü olan patatesi oda sıcaklığında günlerce bozulmadan muhafaza etmek mümkündür. Soyulmuş olan patatesi muhafaza etmek ise daha zordur. Soyduğunuz bir patatesi sonrasında kullanmaktan vazgeçtiyseniz patatesi çöpe atmak yerine dolapta bir süre için saklayabilirsiniz. Dolapta açık biçimde bekletilecek soyulmuş patatesin çok uzun süre bekleletilmemesi gerekir çünkü soyulmuş patates bir süre kararmaya başlayacaktır. Bu tarz bir durumda patatesi buzlukta saklamak çok daha uygun ve kalıcı olacaktır.

Patatesi buzlukta aşağıdaki yöntemler ile muhafaza etmeniz mümkündür.

  • Öncelikle patatesi soyulmuş biçimde muhafaza etmek suyunu çekeceği için önerilmemektedir. Bu durumu önlemek için bir kabın içine bir çay kaşığı tuz ve yarım limon suyu ekleyin. Sonrasında soyulmuş patatesleri bu karışımın içine ekleyin. Bu şekilde patatesleri uzun süre boyunca bekletebilirsiniz.
  • Patatesleri tuzladıktan ve limonladıktan sonra hiçbir biçimde hava almayan bir kap içinde de muhafaza edebilirsiniz. Bu yöntem de patateslerin kararmasını önleyecektir.
  • Haşlanmış patatesi muhafaza etmek için ise patatesi bir miktar tuz ve zeytinyağı ile karıştırın. Hava almayan bir kap içinde bu şekilde 5 gün boyunca patatesleri korumanız mümkündür.

Patatesin Faydaları Nelerdir?

  • Patatesin en bilinen faydalarından birisi cilt üzerindeki etkisidir. Bir dilim patatesi dilimleyerek gözlerinizin üstünde bekleterek gözlerinizi dinlendirebilir ve göz altı torbalarınızın ortadan kaybolmasını sağlayabilirsiniz.
  • Patatesin diğer faydası ise güneş yanıklarını tedavi etmesidir. Güneş nedeniyle ortaya çıkan lekelerin üzerinde 10 dakika boyunca beklettiğiniz patatesler lekelerin bir süre ortadan kaybolmasını sağlayacaktır.
  • Patatesin sindirim sistemine de iyi geldiği bilinmektedir. Bunun için haşlama patates tüketimi yapmak daha çok tercih edilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ