Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş yağ lekeleri hemen hemen her kadının çıkarmakta zorlandığı en çok zaman harcadığı lekelerden biridir. Özellikle kıyafetlerde oluşan yağ lekelerini çıkarmak başlı başına bir sorundur. Ancak yağ lekesini çıkarmaktan daha zor bir durum var ise o da kurumuş yağ lekesini çıkarmaktır. Kurumuş yağ lekesi kumaşın dokularına iyice işlediği için çıkarmak çok daha zordur.

İşte kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar? adım adım yöntemleri.

1-)Giysilerdeki kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar?

Her kadının korkulu rüyalarından biridir yeni aldığı güzel elbisesine ya da kıyafetlerine yağ lekesi bulaştırmak. Erken farkedildiğinde genellikle kolaylıkla çözümü vardır.

Yağ lekesi bırakacak bir madde kıyafetinize döküldüğü an ıslak bir bezle maddeyi yavaşça kıyafetinize dağıtmadan oradan alın. Hemen tuz dökerek yağlı bölgeyi ovun ve öyle bırakın.

Daha sonra evde deterjan ile ya da özellikle yağ çözücü kimyasallar ile güzelce yıkayın. Yağ lekesinin kalmadığını sizde görünce şaşıracaksınız.

Eğer kıyafetinize dökülen yağ lekesini çok sonra farkettiniz ve leke kuruduysa hemen kıyafetinizin o bölgesine yağ çıkarıcı bir madde sürüp ılık suyun içerisinde bekletiniz. Arada kontrol ederek çitileyiniz. Çitileme işleminden hemen sonra kıyafeti güzelce yıkayınız.

2-)Açık renkli kıyafetlerden kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar ?

Açık renkli kıyafetlerde oluşan yağ lekeleri her zaman baş belası olmuştur. Özellikle makyaj malzemelerinden kaynaklı oluşan yağ lekeleri kadınların her zaman baş düşmanıdır.

Açık renkli kıyafetlerdeki kurumuş yağ lekelerini çıkarmak için yağ çıkarıcı spreylerden kullanmak en mantıklı yoldur. Yağ çıkarıcı spreyi sıkın ve makinede uygun programda kıyafetinizi yıkayın.

Bu yöntem dışında çamaşır suyu kullanarak da kıyafetinizden yağ lekesini çıkartabilirsiniz. Ancak bu yöntem genellikle kıyafetinizin yıpranmasına sebep olacaktır.

3-)Alternatif Yöntemler

Kurumuş yağ lekesini çıkarmak için lekeli bölgeye karbonat uygulayıp hafif hafif fırçalamanız daha sonrasında uygun programda makinede yıkamanız yağ lekesinin çıkmasında fayda sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ