Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Stor perdeler, hem spor hem de şık görüntüsünden dolayı evlerde çok daha sık tercih edilmeye başlanmıştır. Spor perdelerin kullanım kolaylığı da bu durumu etkileyen faktörlerden bir tanesidir. Sanırım stor perdelerin tek ve en büyük olumsuzluğu temizliğidir. Normal perdeler gibi çamaşır makinesinde ne yazık ki yıkanamaz. Peki stor perde temizliği nasıl yapılır?

Stor perde temizliğini yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Bu püf noktalara dikkat edilmez ise stor perdenin mekanizması bozulabilir ya da kumaşa zarar gelebilir.

1-)Stor Perdeyi Monte Edildiği Yerden Çıkarın

Storu temizlemek için öncelikli olarak perdeye zarar vermeden monte edildiği yerden çıkarmak gerekmektedir. Bu işlemi yaparken kumaşa zarar vermemeye ve mekanizmasını kırmamaya dikkat ediniz.

2-)Stor Perdeyi Düz Bir Zemine Yayın

Bu aşamayı bir nevi halı yıkama gibi düşünebilirsiniz. Düz bir zemine stor perdeyi serin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta stor perdenin hiçbir yerinin katlı kalmamasıdır. Aksi halde su ile temas ettikten sonra stor perdenin kumaşına göre buralarda kat izi kalabilir ve bu izin düzeltilmesi baya zordur.

3-)Beyaz Sabun Kullanın

Stor perdeleri temizlerken kullanacağınız kimyasal maddeye dikkat ediniz. Stor perdelerde oluşan kirleri çıkarmak için kullanılacak en güzel madde beyaz sabundur. Beyaz sabunu direk olarak kullanabilirsiniz ya da sabun tozu şeklinde de kullanabilirsiniz.

Beyaz sabunu stor perde üzerine sürdükten sonra var olan lekeleri çıkarmak için yumuşak bir lif kullanabilirsiniz. Bu şekilde kirler çok daha kolay bir şekilde çıkabilir.

NOT: Stor perdeleri temizleme esnasında kesinlikle fırça kullanmayınız. Fırça stor perde kumaşının çok daha çabuk bozulmasına ve yıpranmasına sebep olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ