Fondöten Lekesi Nasıl Çıkar?

Fondöten Lekesi Nasıl Çıkar?

Kadınlar her gün zamanlarının bir kısmını makyaj için ayırırlar. Kadınlar için en çok zaman alan işlerden biri olarak bile değerlendirilebilen işlerden biri de makyaj yapmaktır. Özellikle özel günler için makyaj yapılıyor ise mutlaka fondöten de kullanılır. Fondötenlerin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar akışkan fondötenler, pudra fondötenler ve toz fondötenler olarak kabaca sınıflandırılabilir. Fondötenlerin sınıflandırılması yapısal özelliklerine göre farklılık gösterir.

Cilt yüzeyini pürüzsüzleştirmek ve cilt tonunu dengelemek için kullanılan fondötenler tüm yüze ve boyun bölgesine uygulanır. Bu esnada tişörtlerin, bluzların yaka kısımlarına bulaşma ihtimali de oldukça yüksektir. Ancak ne kadar dikkat edilse de istenmeyen durumlar yaşanabilir. Fondötenlerin yapısal özellikleri farklılık gösterdiği için leke oluştuğunda uygulanacak yöntemlerde farklılık gösterir. Ancak genel olarak tüm fondöten çeşitlerinde uygulanabilecek yöntemler vardır. Zorlu gözüken fondöten lekelerinden kolaylıkla uygulanabilecek birkaç yöntem ile kurtulabilirsiniz.

1-)Tıraş Köpüğü

Fondöten lekesi olan kıyafetinizin lekeli kısmına bir miktar tıraş köpüğü sıkın. Tüm lekeyi tıraş köpüğü ile kaplayın. Bu adımı az miktarda sıktığınız tıraş köpüğünü dağıtarak kolaylıkla yapabilirsiniz. Ardından kıyafetini yıkama talimatlarına uygun koşullarda yıkayın. Bu şekilde lekeyi çıkarmış olacaksınız.

2-)Bulaşık Deterjanı

Bulaşık deterjanı fondöten lekelerinde etkili çözüm sağlayan bir diğer yöntemdir. Bunun için bir kabın içine bir miktar su koyun. Üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin ve biraz köpürtün. Ardından fondöten lekesi olan kıyafetinizin lekeli kısmını bu suyun içinde biraz çitileyerek birkaç dakika bu suyun içinde bekletin. Ardından kıyafetin suyunu sıkıp bir bez yardımı ile silin. Bunun yerine makineye atıp yıkayarak da lekeden tamamen kurtulabilirsiniz.

3-)Kuru Temizleme Spreyi

Bu yöntem yıkanamayan kumaşlar için ideal bir yöntemdir. Özellikle akışkan fondöten dökülmüş ya da bulaşmış ise bu kumaşlara uygulayabileceğiniz en etkili yöntem kuru temizleme spreyidir. Öncelikle fazla miktarda fondöten dökülmüş ise kumaşa zarar vermeyecek bir nesne ile fazla fondöten dağıtmadan alın.

Bunun için plastik bir kart ya da bıçağın keskin olmayan tarafını kullanabilirsiniz. Ardından lekeli kısma kuru temizleme spreyi sıkın ve kumaşa zarar vermeyecek tarzda bir fırça ile fazla bastırmadan fırçalayın. Fırçalama işleminin ardından kuru bir bez yardımı ile lekeli kısmın nemini alın. Leke geçene kadar bu işlemi tekrarlayın. Leke kaybolduğunda su ile durulayıp kurumaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ