Sütlü Tatlılar Derin Dondurucuda Saklanır mı?

Sütlü Tatlılar Derin Dondurucuda Saklanır mı?

Sütlü tatlılar derin dondurucuda saklanabilir ama 1 hafta bile kalması bazen tadında ve görüntüsünde değişikliklere sebep olabilmektedir. Bu yüzden, sütlü tatlılar yapıldığı zaman tüketilmesi daha doğru olacaktır. Ya da hazır dondurulmuş tatlılardan alıp direkt dondurucuda saklamak da oldukça mantıklı, pratik ve risksiz olacaktır.

Sütlü Tatlılar Derin Dondurucuda Saklanır Mı?

Sütlü tatlılar derin dondurucuda saklanabilir. Fakat risklidir. Şöyle ki, sütlü tatlılar hassas gıdalar olduğu için kısa sürede bozulmaya meyillidir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hazır dondurulmuş tatlı alıp buzlukta saklamak daha pratik ve daha az riskli bir yöntemdir.

Şerbetli tatlıların da şerbetli hali ile dondurucuda saklanması doğru değildir fakat şerbetsiz hali ile saklanabilir.

Sütlü Tatlılar Nasıl Saklanmalıdır?

Sütlü tatlılar genelde porsiyon olarak yapıldığı için şerbetli tatlılara nazaran daha çabuk bitebilmektedir. Bu tür tatlılar kesinlikle oda sıcaklığında bırakılmaması gereken tatlılardır. İçerisinde bulunan süt, doğru bir şekilde muhafaza edilmemesi durumunda kolaylıkla bakteri üretebilen bir gıda olduğundan, tatlının bozulma sürecini de etkilemektedir.

Sütlü tatlıları saklarken her zaman buzdolabı tercih edilmelidir. Bu şekilde saklanan tatlılar 3 gün kadar bir süre ile tüketilebilmektedir.

Sütlü Tatlı Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekmektedir?

  • Sütlü tatlılarda her zaman malzemelerin taze olması oldukça önemlidir. Bu malzemelerden en dikkat çekeni ise süttür. Kullandığınız malzemelerden birinin dahi bayat olması tatlınızın tutmamasına, çabuk bozulmasına ve istediğiniz lezzeti tutturamamanıza sebep olacaktır.
  • Malzemelerin tazeliği kadar nasıl muhafaza edildiği de oldukça önemlidir. Satın alırken ya da elinizin altındaki malzemelerin doğru bir şekilde muhafaza edildiğinden emin olmanız gerekmektedir. Yine süt üzerinden örnek vermemiz gerekirse, markette satılan süt nasıl direkt olarak güneş altında ya da oda sıcaklığında değil de serin bir ortamda bulunması gerekiyorsa, satın aldıktan sonra da o sütün açılmamış ise serin bir ortam ya da buzdolabında muhafaza edilmiş olması gerekmektedir.

Yukarıda yazmış olduğumuz iki maddede sütlü tatlılar için oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken detaylardır. Malzemelerinizin taze olup olmadığından emin değilseniz tadarak, koklayarak ya da inceleyerek kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Sütlü Tatlıların Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Sütlü tatlılar belki de gıdalar arasında bozulduğunda kendini en çok belli eden gıdadır. Bozulmaya başladığı andan itibaren belirtileri de çabucak kendini göstermeye başlayacaktır. Bu belirtilerden kısaca bahsetmemiz gerekirse eğer;

1-)Renk – Görüntü

Yaptığınız sütlü tatlının bir kaç gün sonra bozulup bozulmadığını anlamak için direkt olarak incelemenizi öneririz. Çünkü içerisindeki sütten dolayı tatlı içinde beyaz noktacıklar meydana gelmeye başlayacaktır. Böyle bir görüntü ile karşılaştığınızda ise tüketmemenizi öneririz.

2-)Tat

Tat, bir tatlının bozulup bozulmadığını %100 olarak anlayabileceğiniz bir belirtidir. Bir parça tadına bakarak tatlınızın durumunu kolaylıkla anlarsınız. Çünkü tatlı güzeldir, bozulmaya başladığında ise çoğu zaman ekşi ve mide bulandırıcı olabilmektedir. Böyle bir durumda kesinlikle tüketmekten kaçınmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ