Naftalin Kokusu Fareyi Kaçırır mı?

Naftalin Kokusu Fareyi Kaçırır mı?

Fareler hayvanlar arasında olaylara ve besinlere olan tepkileri nedeni ile en çok insana benzeyen hayvanlardır. Bu nedenden dolayı da birçok firma deney aşamasında dahi fare kullanmaktadır. Bu aşamada farelerde kendi aralarında farklı türlere ayrılmakta ve bazı türleri daha doğru sonuçlar verdiği için daha çok tercih edilmektedir. Ancak bu durumdan daha ziyade farelerin genel olarak insanların aldığı kokulardan milyonlarca kat daha fazla koku alabiliyor olması önemlidir. Çünkü farelerin kilometrelerce uzaktan birçok kokuyu ayırt edebilme özelliği farelerin insanların yaşadığı ortamlara gelmesine neden olmaktadır.

Fareler insanların günlük yaşantılarının kalitesini düşürmektedir. Bu nedenle insanlar arasında fareler istenmeyen hayvanlar arasında yer almaktadır. Bunun nedenleri arasındaki en temel etkenler ise farelerin insanların yiyeceklerini tüketmesi, evde bulunan mobilyalara ve kıyafetlere zarar vermesi gelmektedir. Bu durum farelerin insanlara gerek maddi gerek manevi olarak çok zarar vermesine yol açmaktadır.

Şehir yaşantılarında belediyeler ya da özel firmalar sayesinde evlere fare girmesi önlenebilse de köy yerleşimde bu durumdan kaçınmak biraz daha zordur. İnsanların yiyeceklerini tüketen ve eşyalarına zarar veren bu hayvanları evlerden uzaklaştırmak için ise çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Bu yöntemler arasında yer alan yöntemlerden bir tanesi de naftalin kullanmaktır. Naftalin kullanarak farelerin uzaklaşmasını sağlamak mümkündür. Bunun için izlenmesi gereken adımlar ise şu şekilde sıralayabiliriz.

1-)Neden Naftalin Kullanılır?

Yukarıda da bahsedildiği gibi fareler koku alma konusunda oldukça gelişmiş hayvanlardır. Buna ek olarak insanların tükettiği besinler ile de beslendikleri için insanların tüketemediği şeyleri de yemektedirler. Fareleri kaçırmak için kullanılabilecek yöntemler arasında ise en etkili olan yöntemler koku ile uygulanan yöntemlerdir. Farelerin keskin koku alma yeteneğini insanlar kendileri için bir avantaj haline çevirerek keskin ve hoş olmayan kokulardan faydalanarak fareleri kaçırma yöntemini geliştirmiştir. Bu mantıktan yola çıkarak da kullanılabilecek birçok koku bulunmaktadır. Bu kokulardan bir tanesi de naftalin kokusudur. Halk arasında genellikle güve kaçırmak için kullanılan ve bu şekilde bilinen naftalin keskin kokusu sayesinde fare kaçırmak içinde kullanılabilmektedir.

2-)Naftalin ile Fare Kaçırma

Naftalin kullanarak fare kaçırma yöntemi uygulaması oldukça basit olan bir yöntemdir. Bunun için yapılması gereken adımların başında yeterli miktarda naftalin bulundurmak gelir. Evinizde farelerin en çok geçtiği yerleri iyi tespit etmek gerekir. Aynı şekilde ne kadar çok fare olduğunu da bilmek daha etkili önlemler alabilmenize destek olacaktır. Bu tespitler yapıldıktan sonra farelerin sıklıkla dolaştığı yerlere yakın aralıklar ile birer avuç naftalin yerleştirin. Yeni yerler edinmemeleri için ise evinizin her köşesine bir avuç kadar naftalin bırakarak farelerin kaçmasını sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ