Tavuklu Pilavın Yanına Hangi Yemek Gider?

Tavuklu Pilavın Yanına Hangi Yemek Gider?

Tavuklu pilav ülkemizde geleneksel diyebileceğimiz bir yemektir. Gerek düğünlerde, gerek mevlütlerde, bayramlarda sıkça tercih edilmektedir. Sadece pilavın ise hemen hemen uyumlu olmadığı bir yemek yoktur diyebiliriz. Biz de tavuklu pilavın yanına ne yemek pişirilmelidir? Sorusuna size fikir olması açısından birkaç alternatif sunduk. Aşağıdaki menülerimizi inceleyebilirsiniz 🙂

Tavuklu Pilavın Yanına Hangi Yemek Gider?

  • Menü 1: Tavuklu pilav dediğinizde hiç şüphesiz akla ilk gelen yemek nohut olacaktır. Hatta bu 3lünün son dönemlerde oldukça popüler olduğunu söyleyebiliriz. Yanına da mevsim salata yapmanız hem göz hem de mide doyurucu bir menü olacaktır.
  • Menü 2: Tavuklu pilavın yanına sote de yapabilirsiniz. Ama pilav tavuklu olduğu için soteyi mantarlı veya sadece sebzeli olarak yapmanız, lezzet uyumu açısından da doğru bir tercih olacaktır. Çorba olarak hafif bir mercimek çorbası hazırlamanız, menünün doluluğunu da arttıracaktır.
  • Menü 3: Pilavın neredeyse tüm yemeklerle uyumlu olduğunu söyledik. Sadece içerisinde tavuk olması etli yemekler açısından uygun gelmese de, damak tadınıza göre dilerseniz etli, dilerseniz ise sadece sebze olacak şekilde farklı farklı yemekler hazırlayabilirsiniz. Biz pratik olsun da son bir menüden daha bahsetmek isteriz; patlıcan yemeği. Yine soteye benzeyen ama daha acılı ve yoğun bir kıvamı olan bu yemek, tavuklu pilav ile birleştiğinde doğru tadı yakalayacağınızdan eminiz. Yanına bir de evde hazırlanmış ayran ile yine midelere ziyafet veren bir menü olacağından şüpheniz olmasın.

Tavuklu Pilav Yaparken Dikkat Edin!

Tavuklu pilav her ne kadar doyurucu ve sevilen bir yemek olsa da, içerisinde et bulunan bir yemek olduğundan dolayı dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylar bulunmaktadır. Öncelikle pilavda kullanacağınız tavuk etinin taze olması oldukça önemlidir. Bozulma ya da küflenme söz konusuysa bu eti kesinlikle kullanmamanız gerektiğini unutmamalısınız. Daha tavuk eti alırken, son kullanma tarihine, ambalajında herhangi bir problem olup olmadığına bakmanız aslında olası bir problemi de öncesinde engelleyecektir.

Tavuklu pilavı pişirdikten sonra hemen buzdolabına kaldırmak yanlıştır. Hatta tüm etli yemekler için öncelikle yemeğin soğumasını beklemek gerekiyor. Soğuduktan sonra ise rahatlıkla buzdolabında hava almayacak şekilde kapatarak muhafaza edebilirsiniz. Belirtmemiz gerekir ki, tavuklu pilav günlerce saklanmaya müsait bir yemek değildir. Bu yüzden tüketilecek miktarda pişirmeniz daha doğrudur. Güncel olarak yapılan araştırmalarda sadece tavuktan dolayı değil, pilavın da birkaç kez ısıtılarak tüketilmesi gıda zehirlenmelerine yol açtığı yönündedir.

Pilav Zehirler mi?

Pilav süt ya da et ürünleri gibi bir zehirlenme belirtisi göstermese de zehirler. İçinde tavuk bulunduğunda ise iki katı daha dikkatli olmak da fayda vardır. Yukarıda belirttiğimiz detaylara dikkat ederek tavuğunuzu alın ve pilavınızı da yine yukarıda da belirttiğimiz gibi hava almamasına özen göstererek saklayın. Herhangi bir şekilde zehirlenmeden şüphelendiğinizde ise ilk olarak en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerektiğini unutmayın. Sağlıklı günler 🙂

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ