Bira Kokusu Nasıl Çıkar?

Bira Kokusu Nasıl Çıkar?

Bira, içerisinde bulunan alkolden ve arpa mayasından kaynaklı kendine has bir kokuya sahiptir. Bu koku kimilerinin hoşuna giderken kimileri için katlanılması imkansız bir kokudur.

Bira özellikle kıyafetlere döküldükten kısa bir süre sonra kötü kokmaya başlar. Bu koku ne kadar süre beklerse o kadar artar. Aynı zamanda kıyafette bira lekesi oluşur. Peki kıyafette oluşan bira kokusu nasıl çıkar?

Oluşan bira kokusu ve bira lekesinin çıkarılması için aşağıdaki adımları harfiyen uygulayınız. Bu işlemleri yaparken kıyafetinizin türünü göz önünde bulundurunuz ve kullanım şartlarına dikkat ediniz.

1-)Kıyafetinizi Yıkayın

Eğer kıyafetinize bira döküldü ise hız kesmeden kıyafetinizi çıkararak yıkayın. Bira dökülen yer kurumadı ise leke oluşturmadan kolayca çıkmaktadır.

Burada geriye bira kokusu kalmasını istemiyorsanız, kokulu yumuşatıcı kimyasallardan kullanabilirsiniz.

Kimyasal kullanmaktan yana olmayan kişiler için kıyafetiniz yıkanıp kuruduktan sonra bir lavanta torbası üzerine koyunuz ve bir süre bekleyiniz. Lavantanın doğal kokusu hızla kıyafetinize geçecektir.

2-)Oda Parfümü Kullanın

Özellikle bira içilen yerlerde biranın o kendine has kokusunu duyarsınız. Bazen bu koku katlanılmaz bir hal alabilir ve kişileri rahatsız edebilir. Bu durumun önüne geçmek için oda parfümü kullanabilirsiniz. Oda parfümü biranın kokusunu baskılayabilir.

Ancak bu işlemi uygulamadan önce odayı havalandırmanızı ve sonrasında oda parfümünü kullanmanızı tavsiye ederiz. Aksi halde çok daha kötü bir koku oluşabilir.

3-)Naneli Sakız ve Şeker Kullanın

Bu yöntem özellikle bira içtikten sonra ağızda oluşan bira kokusunu geçirmek için kullanılmaktadır. Naneli şeker ya da sakızlar hızla bira kokusunun yok olmasını sağlar. Aynı zamanda nane, alkol kaynaklı kişinin midesi bulanıyor ise bunun da geçmesini sağlar.

Ağızda oluşan bira kokusunu geçirmek için naneli diş macunu da kullanmak iyi bir alternatiftir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ